Istanbulská úmluva ochrání i muže

22. 11. 2018 22:37:17
A je to tak v pořádku. Protože nám, mužům, je též ubližováno. A mnohdy opravdu hodně. Třeba kvůli špinavému prádlu. Jenže jsme srabi a nepřiznáme to..

Úmluva Rady Evropy o prevenci a boji proti násilí na ženách a domácímu násilí. Takto krkolomě zní celý název Istanbulské dohody. Z tohoto názvu je patrné, že úmluva má chránit ženy. Ovšem není to jen o ženách. Úmluva chrání i nás muže. Alespoň tedy státy vyzývá, aby ochraňovaly i muže, pokud se ocitnou v roli oběti. Což je chválihodné a potřebné. Muži jsou totiž obětmi domácího násilí dost často, pouze se o tom nemluví. Známe to jistě všichni a všichni jsme se s nějakou formou násilí či dokonce týrání ze strany ženy setkali. Už jen ty hysterické scény kvůli maličkostem. Stačí pomočené prkénko anebo pohozené špinavé ponožky v obýváku. V ten moment ženy chytá neovladatelný vztek, ozývá se hlasitý křik a často i nadávky nebo dokonce násilí. Ovšem často se objevuje spíše psychické týrání nás mužů. Toto má několik forem a může začínat třeba u sledování televize. Samozřejmě sledujete pořad, který vybrala žena. Tento pořad bývá dost stupidní, ale chcete trávit večer společně a vy nechcete být ten, který tento večer zkazí a tak tiše trpíte u Ordinace v Růžovce.. Za pár týdnů už sledujete Růžovku s nadšením, jste to dokonce vy, který jako první usedá k televizi, protože se nemůžete dočkat. Jasná známka psychické poruchy způsobené manželkou. Dále pak vás žena dokáže psychicky zlomit tím, že z vás dělá troubu, který nic neumí. Každý měsíc na vás řve, že jste ještě neopravil poličku v kuchyni. Ale kdyby jen to. Ona z vás toho troubu dělá i před kamarádkami, kterým vše vyslepičí. Líný nemehlo. A trouba. Jako trouba, který nic neumí, se budete cítit i na nákupu, na který vás poslala. Prostě neumíte ani nakoupit. Žena chce tak banální věc, jako jsou tampóny. Ovšem vy jste bezradní, protože tampónů mají v obchodě plný regál, a každý jiný. Co teď?? Když koupíte malé, budou ji k ničemu a vy budete opět za troubu. Když koupíte velké, může se urazit, protože si myslíte, že má p..... jako vjezd do pískovny. Takže ji zavoláte. Samozřejmě vám začne nadávat, že jste neschopný trouba, co neumí ani nakupovat. Okamžitě to vykecá svým kamarádkám. Vaše ego je na nule. Jste psychicky zlomený a jediné, co vás drží při životě, je Ordinace v Růžové zahradě..

Ještě že existuje Istanbulská úmluva, která nás ochrání..

Autor: Jakub Beznoska | čtvrtek 22.11.2018 22:37 | karma článku: 26.43 | přečteno: 729x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 13.30 | Přečteno: 233 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 1476 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.65 | Přečteno: 471 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 95 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2051

Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...