Lev jako domácí mazlíček?

Lev, chovaný bez povolení, zabil svého majitele. Že by osud? Neřekl bych. Spíše chyba a porušení pravidel ze strany chovatele.

Máte-li dostatek financí, není problém si jako domácího mazlíčka pořídit prakticky jakékoliv zvíře. Lvi a jiné šelmy jsou v kurzu. Že nemáte zkušenosti s chovem a ani dostatečné zázemí? Nevadí, úřady vám chov sice možná zakážou, třeba napaří i nějakou tu pokutu, ale tím to končí. Fakticky vám divoké kočičky zůstanou, protože úředníci nemají páku na to vám je odebrat. Jednoduše je nemají kam umístit. Začarovaný kruh. Kocourkov.

I dotyčný chovatel měl šelmy bez patřičného povolení. Klece pro lvy měl postavené načerno, jelikož byly v rozporu s územním plánem obce. Tudíž stavební úřad klece nezkolaudoval. A bez zkolaudovaných přístřešků nemohla Státní veterinární správa vydat povolení k chovu. Opět Kocourkov. Stačilo, aby obec klece schválila a vše mohlo být legální. Ale zabránilo by to tragédii? Těžko říct.. Majitel se choval zřejmě dosti nezodpovědně. Třeba vodil lvici po vesnici pouze na vodítku. To se vymyká zdravému rozumu.. Dokonce došlo ke kontaktu šelmy a cyklisty, který musel být následně ošetřen. Toto není rozumné jednání chovatele takto nebezpečných zvířat. Ano nebezpečných, protože pořád to budou šelmy, které se chovají instinktivně a pudově. Nemáte sebemenší šanci je vychovat. Zřejmě právě chyba nebo podcenění stálo chovatele život. Proto jsem proti tomu, aby se tato zvířata chovala v soukromých zahradách jako domácí mazlíčci. Pokud dotyčný nemá dostatečné vzdělání, zkušenosti, znalosti a odpovídající zabezbečené zázemí, neměl by být těmto lidem chov povolen. Jakékoliv porušení zákazu by mělo být tvrdě trestáno. Jenže jsme v Čechách... 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Beznoska | čtvrtek 7.3.2019 0:45 | karma článku: 27,11 | přečteno: 1267x
  • Další články autora

Jakub Beznoska

Cítíte se jako novodobí otroci?

10.11.2019 v 2:00 | Karma: 24,89

Jakub Beznoska

Genderová vyváženost = nesmysl

9.11.2019 v 2:01 | Karma: 31,57

Jakub Beznoska

Nesmyslná stávka učitelů

4.11.2019 v 18:55 | Karma: 28,91

Jakub Beznoska

Lidem chybí selský rozum

27.10.2019 v 20:51 | Karma: 31,11