Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Omlouvám se za nepřesnou informaci, správně mělo být samozřejmě, že zákon platí bezmála PŮL roku... 

0 0
možnosti

Pojal jste toto téma s inteligentně vtipným nadhledem R^

1 0
možnosti
Foto

J71i26ř12í 58K26i31n65d57l

20. 10. 2017 11:54

Já jsem zavilej nekuřák, ale ze zákonem nesouhlasím. To, zda se bude v hospodě kouřit je věcí majitele. Na druhou stranu je sranda, když jsem si zašel do mé oblíbené hospůdky na má tři piva, tak jsem v hospodě seděl sám a všichni byli venku a hulili jak o závod a na parapetu okna měli televizi. Jsem zvědav, co se bude dít v zimě.

4 0
možnosti
Foto

Hospoda je veřejný prostor, nikoli soukromý klub. A i v soukromém klubu asi platí trochu jiná pravidla, než v bytě.

Pokud někdo nevydrží 2 hodiny bez cigarety, měl by s tím něco dělat.

2 3
možnosti

Protikuřácký zákon platí bezhodně rok! Začal platit 31. května 2017, takž platí bezmála (bez 10 dní) pět měsíců.

A přidávám se k těm, kteří odmítají zásahy státu do svobody podnikání. Podle zdravého rozumu je výhradně na majiteli, zda ve své hospodě dovolí či nedovolí kouřit. I bez zákona bylo nekuřáckých hospod dost. A tam, kde by se dvě hospody neuživily, zhusta měli třeba salónek, kde se nekouřilo a kam se mohli uchýlit ti (většinou ty), kteří (které) nechtěli(y) smrdět kouřem nebo kouř dýchat.

Zákon leží na Ústavním soudu, ještě je šance, že bude zrušen, nebo aspoň jeho části, ale moc nadějí tomu nedávám. ÚS často rozhoduje na politickou objednávku.

9 0
možnosti
Foto

To ale není o kouření či nekouření v hospodě.

3 0
možnosti
Foto

Ale o svobodě. A teď ještě ty zimní gumy. Jakoby každý řidič nevěděl sám, co má obout.

1 2
možnosti

M62i40l13o81š 92B80é15m

20. 10. 2017 9:56

Vždyť kde jinde bysme se rozčilovali nad tím, že nám zakázali kouřit v hospodě? No já nejčastěji na internetu, bo v hospodě mi dají všichni za pravdu, že to má být na majiteli a že nejsme malé děti, co si neumí vybrat sobě vhodný lokál. Jen ty internety jsou plné pupků světa, co musí všechny kolem sebe (klidně i násilím) donutit, aby všude bylo po jejich. A k tomu jim dopomáhej Stát.

5 0
možnosti
Foto

To je to jádro sporu. Možnost "vybrat si vhodný lokál" byla velice sporná, prakticky nerealizovatelná.

0 3
možnosti
Foto

R^ Největší zvěrstvo je, že do mnohých hospod a restaurací bylo provozovateli investováno, aby byly prostory oddělené i řádně větrané. Jinak by to mělo být výhradně na provozovatelích a nikoli na státu!

7 0
možnosti
Foto

Na soukromé cestě také platí dopravní předpisy. A soukromých cest, i když se to nezdá a neví, je poměrně dost. A majitel tam nemůže zavést vlastní dopravní předpisy.

0 2
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik