Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P48e90t57r 36B35u62r27i29a43n

25. 4. 2018 14:52

Porovnávat zánik hospod lze až po skončení účetního roku, tedy po vyrovnání daní, což se děje právě teď. Protože samotný pokles hostů v průběhu ještě nezlomí majitele, to až zhodnocení sezóny. Já znám ve svém okolí dvě hospody, které zavřely, nebo zavřou (u té jedné to vzdal majitel a zkusí to na sezónu jiný dobrodruh, takže de facto nezavřela), + jedna trafika (kvůli EET, důchodkyně, která tam seděla od 4 od rána do noci).

1 0
možnosti
Foto

J51i56ř68í 31L77i93b95e98r

25. 4. 2018 9:24

Myslím, že není na místě se pořád dokolečka trápit jedním málo povedeným zákonem..protože čeští politici brzy vymyslí jiný a ještě horší.. :)

---------------------------------------------

Nejhorší je, že toto je zrovna příklad "salámové" metody, nebo pomalého vaření žáby :-(

7 0
možnosti

kdyby to byla "salámová metoda", tak byste ji nemohl poznat, že je to právě ona. A protože jako salámová vypadá, tak to právě není ona.

0 2
možnosti
Foto

Otázka nezní kouřit či nekouřit v hospodách. Podle mého názoru kouření je hloupé ničení si vlastního zdraví a obtěžování nekuřáků ve svém okolí. Ale takto otázka opravdu nezní. Otázka zní, má někdo právo zasahovat do vlastnictví druhých lidí za účelem jaký se mu jeví být správný?

V tomto případě říkám - nemá. Jakýkoliv zásah do nenásilných lidských aktivit snižuje úroveň svobody všech lidí, tedy i těch, které má chránit a je předpokladem, že časem dojde i k takovým zásahům, které se nám dnes zdají být nemožná.

10 0
možnosti

Nesouhlasím s názorem, že české pohostinství bez problémů žije. Možná to platí ve městech, ale určitě ne na venkově. Jdete-li krajem jako turista, pivo si nejspíš nikde nedáte. Hospody buď úplně zanikly, nebo jsou z nich kluby, do kterých cizáky nepouštějí.

Nemůže přežít hospoda se dvěma nekuřáckými hosty v lokále, zvláště když v nedaleké garáži je u naraženého sudu slezlá půlka vesnice.

10 0
možnosti

můžete dát nějaký příklad toho, kterém kraji si nelze dát pivo?

1 0
možnosti

EET? Štamgastům se účtenky zásadně nedávají, pokud přijde někdo cizí, účtenku dostane.

3 0
možnosti

Váš článek hodně souvisí s vaším minulým článkem o agresivitě. Dříve hosté v hospodě nebyli tak agresívní jako dnes. Neposílali číšníky na JIPku atd. A tento zákon, se kterým očividně nesouhlasíte, je další stupeň rozevírání nůžek mezi cílovými skupinami, stejně jako EET a další paskvily, které se míjí účinkem.

Dříve si lidé mohli dát beztrestně přes hubu a byl klid. Dnes by vás tahali po soudech a tak ta agresivita není ventilovaná a přenáší se do podobných legislativních výplodů, které nekuřáky stejně nechrání, minimálně před vchodem do podniku a u EET zase neřeší velké miliardové úniky a hlavně, že autor ke svému majetku přišel legální daňovou megaojebávkou. A tak ta agresivita roste a roste a lidi si jdou po krku. Když ne osobně, tak aspoň v zákonech a následných diskuzích na Idnes.

4 1
možnosti
Foto

Máte naprostou pravdu ;-)

1 0
možnosti
Foto

V tomto blogu opravdu nehodnotím zda je zákon správný či nikoliv ;-)jen píši své postřehy a zkušenosti ;-)

0 2
možnosti

Pane Beznosko, ačkoliv článek není až tak špatný, musím bohužel dát za pravdu spíš vašim oponentům. za prvé si myslím, že když už se někdo rozhodne podnikat v pohostinství, tak by mělo být na něm jaký typ hospody si otevře, kuřáckou či nekuřáckou. A to samé si myslím o hostech těch hospod. Proč by měly být všechny nekuřácké ? A za druhé, EET je pěkný paskvil, je to spíš forma nerovného podnikání. Někdo ji mít musí, druhý ne....a za třetí všechno jde obejít, takže si myslím ,že tyto dva zákony nějak světoborné nejsou. A přehled moc dobrý nemáte, právě tyto dva zákony konkrétně u nás na Moravě pár hospod zlikvidovalo.

4 0
možnosti
Foto

Ale v tomto já s vámi naprosto souhlasim, nejsem zastáncem zákona a jsem pro svobodné rozhodnutí toho každého podnikatele. ;-)

1 0
možnosti

Tak nevím jeli tento článek o kouření nebo o EET. V zařízeních typu hospoda se vždy pilo pivo, hráli karty, hulilo a vedle hospodské řeči. Zavedení EET je důsledek něčeho a preventivní opatření proti něčemu, ale to bohužel tak jednoduše uvažujícím lidem jako jste Vy nedojde.

2 2
možnosti
Foto

Je to především o nadhledu nad jedním hloupým zákonem, bohužel někteří to berou moc vážně ;-D

2 0
možnosti

Autor blogu je buď člověk, který nechápe realitu nebo volič ANO nebo obojí, čož je smrtící kombinace - tedy pane Beznoska - zjistěte si, kolik zavřelo hospod díky EET - podle odhadů pivovarů to je 1200 - 1500 hospod - a zákaz kouření působí devastační problémy hlavně na vesnicích atd ...

Jen vysvětlím - čí je hospoda - státu nebo soukromý objekt - tedy stát nařizuje jak se máme chovat v soukromém objektu !!!!

Tedy stát mohl nařídit aby hospoda byla zřetelně označena - kuřák, nekuřák - ale zásah do soukromého vlastnictví je z dob komančů !!!!

6 1
možnosti
Foto

Osobně neznám jedinou hospodu, která by zavřela kvůli zákazu kouření a to ani na vesnici. To, že ročně některé podniky zavřou anebo zkrachují, je naprosto běžný jev. Mám mezi hospodskými a majiteli hospod spousty známých, protože jsem v pohostinství nějaký pátek podnikal, a nikdo nebrečí, že by mu rapidně ubyli hosté nebo se ponížila tržba. Je to totiž tím, pokud umím vést hospodu, mám i spokojené zákazníky. Brečí jen ňoumové, kteří byli živi z pár kuřáků, kteří chodili na pivo a utopence..a takoví by časem zkrachovali stejně;-)

1 7
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS