Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jaký si to uděláš takový to máš..... A tady u nás doma je tak krásně proč to ironizovat?

0 0
možnosti

Jako každý po revoluci, jsem i já vyrazil do Vídně. Šok, ohromila mne PET lahev , zvláštního tvaru, musel jsem si ji koupit, (obsah mne nezajímal) ! Člověk pak projel kde co a nasytil se. Teprve potom, objevil ČR ! Za jednu z nejlepších D, pak považuji rodinný čundr s autem. Z Moravy okolo hranic celých Čech. Úmyslně nezajištěn žádný nocleh ! Kam člověk dojel - tam prostě byl a šel se zajímat. Já chodil nočním městem Tábor, už v zoufaství, že asi přespím v muzeu na bojovém voze Jana Žižky ! Opravdu, tady se podařilo sloučit to klukovské vandrování s celtou - včetně uspokojení celé rodiny. Spaní vždy nějaké, od srando chatky u jezera "Teletník", VŠ koleje Praha, po hotely. Naše republika je fakt hezká a zážitků moře, ba oceán ! :-)

1 0
možnosti
Foto

Patřím k té "vzrostlejší" generaci, která měla "Západ" značně omezený. Západ, mezi který kupodivu patřilo třeba i Řecko nebo Turecko. A tak celé Československo bylo naším dovolenkovým rájem.

Jakýmsi kompromisem mezi "Západem" a "Východem" byla Jugoslávie, kam cestovat bylo poněkud snadnější a samozřejmě také "socialistické" státy Rumunsko a Bulharsko, kam jsem se jako řidič nikdy neodvážil.

A, samozřejmě, Maďarsko a NDR. NDR měla krásné nudapláže, které byly narvané tělo na tělo a získat tam ubytování bylo možné jen s protekcí. A Maďarsko, kam se dostat nebylo tak těžké, leč na Balatonu trochu nudné.

A vynechal jsem SSSR, kam se pořádaly zájezdy, to ale šlo mimo nás.

A dovolené u nás? Skoro každý Pražák měl chatu či chalupu a tam lidé většinou trávili své dovolené. Kamarád měl chalupu ve Frymburku, přímo na břehu Lipenského jezera a tam jsme si léto užívali tak, že to ani nesmím líčit.

Dopustil bych se tak velmi nebezpečného přečinu "chvála životního stylu za Husáka".

1 0
možnosti

Domaci dovolenou je mozne travit ne jenom v Cechach, ale i na Morave nebo ve Slezsku, coz zrejme nekterym Cechum z Cech neni znamo.

1 1
možnosti
Foto

Čekal jsem, že se někdo ozve. Tak pro upřesnění: my v Čechách říkáme "v Čechách" úplně běžně a myslíme tím celou naši malou republiku. Pokud to nějakému moravákovi nebo slezanovi vadí, je to bohužel jeho problém;-)

0 0
možnosti

A což teprve uplně "na divoko", pod širákem!:)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS