Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svědkem událostí na jezeře Lhota byl také televizní reportér Jan Tuna a viděl to podstatně jinak, než to potom líčil Blesk a ostatní média.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rasisticti-Cesi-nechali-utopit-dva-vietnamske-chlapce-Ne-bylo-to-uplne-jinak-Promluvila-znama-televizni-tvar-ktera-byla-primo-u-toho-546515

0 0
možnosti
Foto

Já to neviděl a ani vidět nechci. Protože všechny ty žvásty nemají žádnou logiku.

Pokud se ozve, že se hledají dvě děti, tak ležím na dece dál. Proč a jak bych je měl hledat? Copak třeba hledám nějaké dítě ztracené v obchodě?

A pokud bych viděl, že se topí dítě, okamžitě pro něj skočím.

Jiné varianty nedávají žádný smysl. Je to snůška nesmyslů vzniklých z vedra a ze senzacechtivosti.

2 0
možnosti
JS

Ať už se věci měly jak chtěly, stalo se a je to smutné.

Zvláštní na podobných věcech je, kolik je odborníků na to, jak a co se stalo a to i když tam vůbec nebyli. Pitvají situaci ze všech možných stran nehledě na to, že těm klukům to život nevrátí.

2 1
možnosti
DK

Bezesporu je, že děti si mají hlídat rodiče a nesou veškerou odpovědnost. Řešit "po", kdo co jak udělal je zcela zbytečné. O rasismu, xenofobii, zanedbání ze strany provozovatele jsou jen pitomé úvahy. Prostě matky a děti byly na nesprávném místě a v nesprávný čas....a i kdyby tam bylo 10 plavčíků, tak by byli třeba na druhé straně...

2 0
možnosti
Foto

Pokud by tam plavčík měl být, byla by to jeho zodpovědnost a mohl by být za to potrestaný. Nebo organizace která měla zajistit dostatečný počet správně kvalifikovaných plavčíků. (a tento jak znám z praxe by si na děti v nafukovacím kruhu určitě dal pozor, popřípadě je z některých úseků vykázal).

Zde ovšem bylo jasně napsáno že koupání je na vlastní nebezpečí a pokud tam byl "plavčík" asi to nebyl plavčík v pravém slova smyslu.

1 0
možnosti
Foto

S nějakou nadřazeností to nemá absolutně co dělat. Jde prostě o to, že pokud na takovéto pláži, a to ji znám fakt dobře, pobíhá někdo a něco nesrozumitelně vykřikuje, nikdo si ho nevšímá.

Nelze to vůbec srovnávat s resorty, kde je spousta personálu a 99% návštěvníků, či spíše hostů jsou cizinci. Tam je personál schopen a ochoten okamžitě vyskočit, protože nechce o tu práci přijít.

A rasismus? Před časem "utopil" jeden romský dědeček v Čestlickém parku svého romského vnuka a nikdo z toho žádnou rasovou záležitost nedělal. Vinou byla na osobě, která měla dítě v péči a ta také byla potrestána podmíněným trestem.

A přesně tak to dopadne i zde. Není možné, aby zde někdo spáchal trestný čin a nebyl potrestán.

Prostě byla zanedbána povinná péče a i kdyby to byl "Afroameričan z Ruanda Urundi" musí být dle zákona potrestán. Stejně jako mnoho těch desítek či možná stovek českých rodičů, kteří za ta desetiletí zanedbali povinnou péči a dítě zemřelo.

4 0
možnosti
JB

Co jsem četl, tak průběh byl takový, že jeden z chlapců se zamotal do nějakých vodních rostlin a druhý ho šel zachraňovat.

Je možné, že si toho nikdo nevšiml? Je.

Je to ale pravděpodobné? Obávám se, že je pravděpodobnější, že se někdo rozhodl dělat, že se ho to netýká a že nic neviděl.

1 1
možnosti
Foto

Bylo toho napsáno už mnoho - ten druhý ho ani nemusel zachraňovat, tonoucí se podvědomě zoufale chytne čehokoli co je poblíž a tak ho nejspíš stáhnul.

Zásadnější je že to byli oba úplní neplavci a měli absolutně nevyhovující pomůcku.

Jako takoví měli být pod dohledem svého doprovodu každou vteřinu a na hloubku či do míst kde v hloubce rostou chaluhy se neměli vůbec dostat.

A pokud jste někdy viděl topící se dítě či dospělého, je to celkem nenápadný proces - topící se neplavec neplácá rukama ani nekřičí , pouze se zoufalým výrazem mizí pod hladinou (a na našich rybnících moc hluboko pod hladinu vidět není).

A pokud vypadnuli z toho hloupého plavacího kruhu, je velmi pravděpodobné že si toho skutečně nikdo nevšimnul.

Všimnout si toho měli ti co je na doprovázeli a měli je hlídat každou vteřinou.

4 0
možnosti
Foto

Prostě si rozhodně nemyslím, že k tragédii došlo proto, že to byli Vietnamci.

3 0
možnosti
Foto

No, přísně vzato, dost možná ano. Většina Vietnamců pry neumí plavat.

1 0
možnosti
Foto

Karma.Jistě se najde dost Čechu,kteří se vuči Vietnamcum chovají jako arogantní hovada a dávají jim "sežrat" fakt,že mnozí neumí pořádně česky.Ale jak píšete,takový nejsme všichni a většina lidí na koupališti se chovala normálně lidsky.Bohužel jazyková barierá hrála svou roli a pak už je to jedna z mnoha tragédií,kdy stačí chvilka nepozornosti rodiču a vše dopadne špatně....

3 0
možnosti
JF

Když s vámi někdo komunikuje jako dítě, odpovídáte ve stejném tónu....

1 0
možnosti
PB

Souhlasím, karma.

Je nabíledni, že kdyby utopení chlapci byli bílé kůže a českého původu, jednalo by se jen o smutnou statistiku bez špetky zájmu. Ovšem když byli jinostranci, hledá se vina v české společnosti. Nedovedu ( a spíše dovedu) si představit ty titulky v novinách, kdyby se jednalo o dva romské chlapce a nedej Bože ještě o imigranty. Pardon, uprchlíky. To by se rozpoutala bouře na rok dopředu. I tohle krásně ilustruje ten vstávající rasismus. A ať si každý sám dosadí koho vůči komu.

6 0
možnosti
Foto

Celá tragédie ovšem nepopírá pravdu,že dost Čechu se k Vietnamcum chovají jako jakási "nadřazená" arogantní rasa.Nikdy jste nezažil takovou situaci?Všichni Češi jistě nejsou rasisté,to ovšem nevylučuje fakt,že někteří jimi jsou....

0 1
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik