Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V Německu...?To jako,že celé Německo zachvátily nepokoje?To je jen zbožné přání místních "vlastencu".Jak už bylo napsávo největší podporu má Alternativa v Sasku a především v pohraničí.V jednom saském městě hrála místní nadržená luza hru "soudce Lynch"....Kde nejvíc na Slovensku nenávidí Madary?V Žilině.Proč?Protože tam skoro žádní nejsou.Stejná analogie se dá použít i na německá města a uprchlíky,či migranty....

6 8
možnosti
VV

Je zajimave, ze v 11 ze 16 spolkovych zemi se nic podobneho nedeje. Cim to asi bude, ze tam kde se ty bojuvky organizuji byvala driv DDR?

3 2
možnosti
SM

Zatiaľ protestujú len extrémisti? Kvôli tejto jednej vete nemôžem dať karmu. Chcieť vo vlastnom meste bezpečnosť vo verejnom priestore nie je extrémistická požiadavka. Naopak, je plne legitímna. Ak vládnuca moc nie je schopná túto bezpečnosť zaručiť - ani so všetkým aparátom a bezpečnostnými zložkami, musí ísť od válu. A verejnosť má právo to požadovať.

6 0
možnosti
Foto

Ano, dle dostupných informací ze dne 27.8. vyšli do ulic pravicoví i levicoví extremisté. Ale je jasné, zě v ulicích byli a protestovali nejen oni;-)

2 0
možnosti
Foto

Je to jen další kamínek do mozaiky zločinů a zlotřilosti komunistického režimu tak, jak to zde skvěle popisují renomovaní autoři, jako paní Vlachová, pan doktor Vodvářka a pánové bez titulů Flaška a Ziegler.

V polovině 80. let jsem byl vyslán služebně do Karl Marx Stadt(u) a nikdo neuznal za vhodné informovat mě tom, že to je Saská Kamenice. Ale dobré bylo, že NDR měla v kinech jiné filmy a tak jsem viděl i hollywodskou hvězdu Zsa Zsa Gábor.

Vždycky je něco špatného pro něco dobré.

0 0
možnosti
PK

Já si zase myslel, že Chemnitz se jmenuje - protože tam je asi hodně chemického průmyslu:-) Název "Saská Kamenice" jsem poprvé viděl v dědově atlasu z 1.republiky.

1 0
možnosti

Ano, hrnec prostě začal přetékat. Lidé si nechají hodně líbit, ale má to vždycky jisté meze. Pobuřující je hlavně přístup (nejen) německé vlády k dodržování zákonnosti a práva a diskriminace loajálních občanů ve prospěch nepřizpůsobivých. Kdyby lidé cítili zastání, nechali by úředníky, politiky a výkonné složky jednat. Protože se cítí zrazeni, budou brát věci do svých rukou. Vina je na straně nekompetentních "elit".

A kecy o neonacistech - dav jedná spontánně a vyjadřuje v dané chvíli vůli lidu, ať jsou v něm třeba i problematičtí jedinci. V rozbouřené řece není čas na kádrování kapek. Vypočítával někdy někdo, kolik bylo v listopadových davech na Václaváku a Letné komunistů?

12 0
možnosti
Foto

Uprchlíci nejsou tak velký problém jak nefungující systém. Dokud fungoval systém naše země, naše pravidla, Německo, i s miliony Turků nějak fungovalo. To co přišlo s novou vlnou, tolerance za každou cenu, omlouvání vinou bílého muže, nemohlo přinést jinší ovoce.

22 0
možnosti
Foto

jste asi jediný, kdo vyhmátl jádro pudlaR^

Ono to totiž není opravdu nic jiného, než stejná pravidla pro všechny.

2 0
možnosti
PK

Taky si myslím, že projevy nespokojenosti budou eskalovat a budou korelovat s chováním imigrantů a jejich dalšími excesy a nebude to jen v bývalých východních zemích Německa. To si dovolím tvrdit po několikaleté praxi v D.

9 0
možnosti
MT

To je jen pouhy zacatek "nemeckeho jara". To hlavni teprve prijde...

9 0
možnosti
Foto

Ono to tak černobílé není. To je jen zbožné přání. Soudě podle výsledků parlamentních voleb v zemích západní Evropy to s tou nenávistí k uprchlíkům nebude tak horké. Právě pouze v bývalé NDR AfD má hodně silné postavení a to je potřeba přičíst na vrub stále přetrvávajících vlivů komunistické výchovy. V západní části Německa si moc neškrtá. A ostatně i hovory s lidmi ze zemí na západ od Aše, a to i mezi 4 očima, nic o nenávisti k uprchlíkům nevěstí. Dívají se na to prostě úplně jinak než my, bývalá NDR, Maďarsko, Polsko a další. Tím nechci říci, že je to s těmi uprchlíky v pořádku, ale můj (i váš) názor je rozdílný od většinového názoru západoevropské společnosti.

Ostatně by pro vás mělo být varováním, že vám článek pochválil i bývalý agent StB.

13 4
možnosti
PK

Tak "západní" jsou více zvyklí, nejen koloniální. I západní Němci. Ale hodně jich se třeba vystěhovalo z Frankfurtu do okolí a do města jen za prací. Bavorsko Berlín trochu zpacifikoval, ale myslím, že ne nadlouho.

2 0
možnosti
Foto

Velká Karma autore. Je nepochopitelné že to nikdo nechápe.

8 0
možnosti
SB

Nebo spíše že to chápe naprostá většina, včetně vládní moci, ale jsou za tím nějaké zájmy, do kterých my nevidíme a kvůli kterým vládní moc hraje divadlo jako Husák a Štrougal v době normalizace. Ti při své nezpochynitelně nadprůměrné inteligenci (na rozdíl od inteligence Biľaka a Jakeše) též naprosto jasně viděli pravdu, ale hráli divadlo kvůli svým osobním postavením.

A nyní je to asi podobné. Jediný rozdíl je v tom, že za Husáka a Šrougala jsme jasně viděli, kdo a co za tím stojí (Moskva a největší armáda světa v zádech). Teď se to jen můžeme dohadovat.

10 1
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik