Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R10o18m91a29n 73K53o91z51e49l

3. 10. 2018 15:00

A co udělal pan Zeman pro to, když byl premiérem? Jinak systém je u nás přísný, jen v tom někteří lidé umí chodit, o něčem vypovídá nejnižší nezaměstnanost v Evropě a také dávno platí, že kdo odmítne práci, tak je vyřazen z evidence a tím pádem se mu dávky sníží nebo o ně přijde úplně, to nevím přesně, ještě tam pak vznikne povinnost si sám platit zdravotní pojištění. Uznávám ale, že tito lidé to obvykle řeší přes doktory, kteří napíšou ledaco, proč člověk nemůže tu a tu práci dělat a co si budeme nalhávat, leckdy jim rádi dají razítko, že je nechtějí.

Tedy prezident jen říká to, co lidi chtějí slyšet a spoléhá na jejich neznalost.

0 0
možnosti
PB

P26e18t83r 59B29u14r76i41a94n

3. 10. 2018 14:22

Souhlasím, karma. Ono slovo rasismus je dnes velmi populární a očekávám, že se brzy objeví i u kritiky tvrdých rohlíků a předražené pizzy. Na záda mu pak zdatně šlapou slova hysterie, xenofobie a vyvolávání strachu.

2 0
možnosti
MJ

Ano výroky Zemana nebyly opravdu rasistické ale jednoznačně populistické a nepříliš promyšlené. Statistika pobíračů sociálních dávek by šla velice snadno udělat ale veřejnost by se to samozřejmě nikdy nedověděla, kolik pobíračů jsou Romové a kolik ostatní ale na druhou stranu této problematiky si vůbec nedokážu představit, že by těmto pobíračům dávek, byly nějakým zákonem tyto dávky zamáznuty, když by odmítli nabízenou práci jak pravil Zeman. Tito lidé by stejně nepracovali a kde by brali prostředky pro živobytí si asi snadno můžeme domyslet.

1 5
možnosti

Takže totální kapitulace na problém?

2 0
možnosti
Foto

nemyslím, že by byl rasista, ale je mluvka a občas si nevidí do úst.

A hlídá si, aby se o něm dost často psalo.

Jedno jak, ale psalo.

1 1
možnosti
Foto

Ano, v něčem máte pravdu, Ale, znáte jediného politika, který nechce, aby se o něm psalo?

1 0
možnosti
Foto

Ne úplně všichni prapředkové Cikánů, kteří přišli ve středověku na území dnešní Evropy z Indie (aby zde nalezli lepší život), měli v úmyslu pracovat. A tak dodnes platí, že když občané majority po nepracujících Romech chtějí, aby prostředky na obživu a bydlení získávali nikoliv z dávek, ale vlastní kvalifikovanou prací - tak jsou občané majority /podle názoru Romů/ rasisté!!;-O

8 0
možnosti
Foto

Co udělal sám Zeman proto,aby odstranil co kritizuje?Jako premier vlády nic.Jak jste sám napsal "hospodské žvásty" proti Romum kdysi využíval pro zvýšení své obliby Sládek,dnes to dělá ve funkci prezidenta Zeman,to je jen vidět kam se celá společnost posunula.Kdyby prezident místo odobných hospodských žvástu raději navštívil nějakou organizaci podporující vzdělání romských dětí a povzbudil je,tak to je něco co má smysl.Za něco takového mu v Česku ovšem nikdo nezatleská.Napadlo Vás někdy,jak se mohou cítit ostatní Romové,kteří pracují a žijí normálně,když slyší jak proti nim Zeman štve...?Zlý populistický dědek....

10 7
možnosti

M. Sládek říkal pouze toto: zákony platí pro všechny, pokud je někdo nebude dodržovat, podíváme se do občanky (na trvalé bydliště, ještě v 90tých letech sem proudila spousta cikánů ze Slovenska) a pojede zpátky domů. Na takovém výroku přece není nic špatného ani rasistického.

Ohledně vzdělávání dětí, zajděte se podívat do některé ze škol, kde je většina cikánů a uvidíte sám, k učení je musí motivovat hlavně rodiče, pak by se možná nestávalo, že vám 12ti letý klučina na otázku v hodině pracovní výchovy: "Ty se nechceš něco naučit?" odpoví: "proč? až vyjdu ze školy, půjdu na sociálku."

Když budou vaše děti studovat v zahraničí, také je tam nikdo nebude k učení nutit, musíte ukázat že máte zájem, ale to od této komunity jaksi vidět není...

9 0
možnosti
AM

A31d13a87m 54M14a18l42ý

3. 10. 2018 6:38

Zeman je především populista. Kdyžse mu to hodí, tak se bude klidně i snažit zalíbit výroky na rasistickou notu

9 5
možnosti

On už ale nikdy nikam kandidovat nebude, takže se zalíbit nikomu nepotřebuje.

8 0
možnosti
SN

:-)......Souhlas! Někteří měli v minulém režimu už od 15 zaplacený invalidní důchod. Zbytek musel do práce! R^

3 0
možnosti
Foto

Problém zneužívání dávek existuje, stejně jako existuje ohromná nezaměstnanost Romů, kteří prostě o práci nemají zájem a často nemají zájem ani o vzdělání. Pokud nad tímto budeme pořád zavírat oči anebo jim donekonečna ustupovat, bude to cesta do pekel.

10 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že pobírání sociálních dávek se netýká jenom Romů, nemělo by se hovořit v tom smyslu, že to vyznívá tak, že sociální dávky pobírají pouze Romové.

3 2
možnosti
Foto

V drtivé většině se toto týká Romů.

10 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik