Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OL

Trochu hloupý článek, na jednu stranu se vyjadřuje pochopení na druhou stranu upozorňujete až na krajní řešení. A nemáte pocit, že to zašlo až příliš daleko a jiná možnost není? Jak dlouho chcete čekat? Chcete čekat na první napadení člověka???? Ten medvěd by se měl nejspíš zastřelit. Pokud ho někdo umí odchyit a někam umístit, budiž... ALe pokud ne, jiné než krajní řešení asi není...

3 0
možnosti
Foto

Článkem jsem chtěl především poukázat na nesmyslnou histerii kolem zákazu zvířat v cirkusech.

1 0
možnosti
JM

J69o10s65e77f 98M23i77k56i13n

26. 10. 2018 12:44

Když zakážeme drezuru zvířat v cirkuse, tak by se měl zakázat i výcvik psů (včetně služebních) měl by se zakázat i výcvik jezdeckých a tažných koní, výcvik dravců odhánějících divoké ptáky z letiště.;-D

Lidi!! Vraťse se na zem! Chce to zdravý selský rozum!

1 0
možnosti
JN

kde by vzal rozum.....

0 0
možnosti
JR

J42a15n 51R65i80c61h70t21e23r

26. 10. 2018 12:24

Odstřel medvěda na Valašsku považuji za rozumné řešení. Vzhledem k tomu, že, pokud lze věřit tisku, se nebojí lidí, je nebezpečný a odstřel ne na místě. Převoz někam, kde by se s lidmi nepotkal není reálný. Je třeba si uvědomit, že taková zvířata se střílí běžně a to halo, které kolem toho je, je způsobeno jen tím, že je to zrovna jediný medvět, který se k nám zatoulal. Na Slovensku s tím mají výrazně větší zkušenost. Vzhldem k tomu, že zde nejde o záchranu nějaké ohrožené populace, odstřel mi přijde jako nejrozumnější řešení. Nad odstřelem jiné zvěře se nikdo nepozastaví, tak proč je to jinak s medvěděm.

A pokud jde o cirkusy, tam snad pomůže jen to, že to lidem dojde a přestanou to sponzorovat. Nemyslím si, že by se v cirkusech týrala zvířata. Na druhou stranu, cirkusáci se nijak netají, že je mají jako členy rodiny a to jde možná u psa nebo koně, ale ne u divokých šelem apod. Srovnání se zoo zde absolutně není na místě. Zoo se snaží simulovat přirozené podmínky, podílejí se na záchranných programech apod. To nemá s cirkusem nic společného. Stejně jako se v cirkusu už nepředvádí mrzáci, měly by se přestat předvádět divoká zvířata. Snad to lidem dojde. Zákaz není dobrá cesta. Spíš osvěta. A pokud jde o tradice. Corrida ve španělsku je taky tradiční a taky pochopili, že píchat šípy a meče do vystresovaného býka do současné doby nepatří. Cirkusy jsou trochu menší zlo, tak to asi bude trvat o něco dýl.

0 0
možnosti
PK

Cirkus a senát bych okamžitě zrušil, mimochodem podobnost je čistě náhodná;-D;-D;-D

0 0
možnosti
LW

Medvěd na Valašsku je nebezpečný a proto by se s ním mělo něco udělat. Nevím jak dalece je možný odchyt a nějaké rozumné řešení co následně s ním, to je na jiných, aby to rozhodli. Ale pokud rozhodnou, že to není alternativu, na odstřelu nevidím nic špatného.

A co se týče toho, že jsme svým drancováním přírody toho medvěda dohnali k tomu, aby ohrožoval lidi a jejich majetek, máte pravdu. Otázka ale je, co s tím? Hlavní důvod proč ubývá přírody je, že přibývá lidí (ano jsou tu i jiné faktory, ale zredukovat světovou populaci na polovinu by asi mělo mnohem větší a lepší dopad na přírodu než recyklování plastu). Což je problém, který se dá řešit buď tím, že místo medvědů budeme střílet lidi a nebo tím, že se nebudeme rozmnožovat. Varianta se střílením se asi nebude zdát vhodná nikomu a varianta s nerozmnožováním se, je pro většinu lidí taky nepředstavitelná. Ono se jenom stačí podívat na reakce na to, když někdo řekne, že nechce mít děti.

1 0
možnosti

V Evropě už není problém v tom, že ubývá přírody. Spíše je problém, že se snažíme o návrat původních druhů a šelmy sebou nesou určité problémy.

0 0
možnosti

Já jsem pro racionální hodnocení

1) Zvířata v cirkusu jsou zbytečná. Jde o zbytečný chov v ne moc vyhovujících podmínkách. Ano, má to své historické důvody a kořeny, ale v současné době je to archaismus. Nicméně, jde o pár zvířat, takže není důvod z toho vyšilovat. I když tvrdím, že by cirkusy měly být zákázány, je mi jasné, že to je minoritní problém. Když budou povoleny, bude mi to jedno, když budou vyřešeny důležitější věci.

2) Medvěda, který ztratí plachost, zastřelit. Je to zcela v souladu s přírodou, na což různí ochránci z paneláků sice mají jiný názor, ale dle mě je to názor televizního gaučáka

3) Šelmy (vlce, medvědi, lišky, ... ) do naší přírody patří, tudíž bychom měli jejich přítomnost podporovat. Bez sentimentu. Tj. pokud nějaký jedinec projeví nežádoucí chování, musí zemřít (a nebo jít do ZOO). Pokud se přemnoží, musí přijít odstřel. Nežádoucí chování není lov domestikovaných zvířat. Chovatelé se musí naučit si svá stáda bránit.

1 1
možnosti
MR

Nejsem si jistý, že je chovatel v případě napadení stáda oprávněn medvěda zabít. Je to sice nelogické, ale podle mě je to tak. Podle mě, aby ho mohl zastřelit tak by to musel nahrát, že medvěd napadl jeho.

0 0
možnosti
TN

Nevidím důvod, proč by se nemohl ten medvěd odstřelit.

1 1
možnosti
JH

Odcizeni od přírody jsou pisatelé takovýchto názorů. Začněte chovat ovce a potom sem pište. Také nevím, proč bych měl jako daňový poplatník, jak zaznělo v diskuzi, platit donekonečna každý týden odškodnění za deset ovcí. Medvěd, který si zvykne chodit na naše, patří zastřelit tak jako pes, který kouše. Změkčilost současné generace je neskutečná.

1 1
možnosti
LB

1) Žádám link na ověřený údaj, že se jedná o deset ovcí týdně. V opačném případě žádám omluvu za lež.

2) Medvěd si jako každá šelma zvykne lovit zvířata, která se dají ulovit nejsnáze. Je to jeho přirozená role v ekosystému, kdy likviduje slabé a nemocné kusy. Protože domestikovaná zvířata jsou pro něj v tomto smyslu zaměnitelná, je třeba, aby jejich chovatelé měli svá zvířata zabezpečena a pod kontrolou. Stát by jim na to měl přispět, což už činí, stržené kusy zaplatit, což už činí. Diskutujme o navýšení těchto příspěvků. Jako daňový poplatník platím tolik zbytečností, že na tuto užitečnou věc přispěju rád.

3) Bezohlednost a krátkozrakost předchozích generací, které z předsudků i čirého sadismu vyzabíjely šelmy v naší přírodě je neskutečná a je trvalým mementem pro generaci naši a generace následující.

Co dodat? Užitím logiky pana Hlinomaze navrhuji vyzabíjet též všechny vosy, protože ty svině mě už mnohokrát bodly. A žádé odškodnění mi nikdo nedal!

2 0
možnosti
LB

Díky za článek dávající do souvislosti věci, které zmíněny vedle sebe tvoří dokonalou absurditu.

1) Zvířata v cirkusech.

Pes či kůň jsou zvířata tisíce let šlechtěná, aby se stali člověku pomocníkem a přítelem, předvádění v cirkusech v určitých mezích jim těžko může uškodit.

Volně žijící druhy, které nebyly domestikovány jsou na tom úplně jinak. A tady bych se za regulaci přimlouval. Nelze tvrdit, že zvířeti neškodí neustálé převážení v těsných prostorách a potom nucení, aby si lámalo hřbet skákáním přes kruhy a kdoví co ještě. To je pro zvíře absolutně nepřirozená věc. Stejně jsou na tom různá delfinária v přímořských zemích. Delfíni a kosatky se tam dožívají pdostatně nižšího věku než ve volné přírodě, ovšem mezi colou a popcornem a všeobecným veselím je to návštěvníkům fuk.

Zásadně odlišné oproti výše uvedenému jsou zoologické zahrady. Toto jsou především vědecké instituce, vyznačují se širokou mezinárodní spoluprací na záchranných programech, záchranných chovech, výzkumu zvířat, jejich chování a prostředí.

2) Medvěd na Valašsku

Toto je zpráva o osudovém odcizení člověka a přírody. Místo toho, aby veřejnost vnímala jako vynikající zprávu, že stav přírody na moravsko-slovenském pomezí umožňuje ve stále větší míře migraci a v některých případech i trvalý pobyt šelem ze Slovenska, řeší se neustále jeden medvěd, který už strhl několik zvířat. Majitelé nechť jsou odškodněni a odborníci nechť rozhodnou, zda skutečně jeví tento medvěd známky nebezpečného chování a musí být utracen. Ale vyvozovat z toho, že šelmy do naší přírody nepatří už nikdy, jak to kupříkladu činí jistý pan Jiří X. Doležal v deníku Reflex, to je neštěstí hovořící o hluboké a bolestné ztrátě vztahu k přírodě a krajině.

1 0
možnosti

Je s podivem, kolik problémů dělá opatřit jednoho medvěda. Zřejmě jsou všichni "uspávači" v Africe.

A takhle je to tu se vším...

0 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik