Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P77e23t89r27a 39D41i72a68s

15. 11. 2018 9:40

Ziju v Anglii. Kdyz nas prijeli navstivit pribuzni z Portugalska (kde se bezne veceri ve 20.00hod), byl trochu problem vzit je na veceri do restaurace. Mame 2 deti do 10let a tady ze zakona nesmi byt deti v restauraci po 8. hod. vecer. Oznamili mi to hned, kdyz jsem se snazila zarezervovat stul. A jak se blizila hodina H, personal restaurace zacal byt nervozni... Za pritomnost deti po 20.00hod muze podnik dostat pokutu. Nastesti se nam podarilo najist se a vypadnout par minut po osme, driv nez nasi pritomnost stacil nekdo organum udat :D

0 0
možnosti
Foto

každý majitel by měl mít právo rozhodnout-nejen ohledně dětí ale třeba i kuřáků-mám děti ráda ale pokud jsou rozjívené a rodiče dělají že nic nevidí tak spousta lidí bez dětí do takového podniku příště nepůjde

1 0
možnosti
Foto

Majitelé a provozovatelé restaurací a podobných zařízení by měli mít právo rozhodnout si, jaká jejich restaurace/provozovna bude, jestli bude pro děti, pro dospělé, pro kuřáky, apod. Stát na ně uvalil nést odpovědnost za každého mladistvého pod vlivem alkoholu, který se v jejich prostorách vyskytne, takže je logické, že se snaží zabránit vstupu, protože jinak je splnění té povinnosti prakticky nemožné.

2 0
možnosti
MS

Myslím si, že děti do restaurace patří, ale nepatří tam dětské kouty. Jak naučíte dítě stolovacím a sociálním návykům? Jak se naučí chovat u stolu a ve společnosti cizích lidí? Tím, že ho v restauraci pošlete do kouta? Dělají to maminky s manžou i doma, že dítě při obědě pošlou hrát si na podlahu, když sami obědvají?

Druhá věc je jak se vymezit proti spratkům a to jak ze strany dětí, tak ze strany rodičů, kteří je doprovázejí. Tady si myslím, že úplně postačí provozní řád, který funguje v supermarketu, v nemocnici, v divadle, v kině - prostě v jakémkoli veřejně přístupném zařízení odkud vás při nevhodném chování může personál nekompromisně vykázat.

0 0
možnosti
Foto

Zákaz vstupu dětí je de facto diskriminací jejich doprovodu. Ještě jsem neviděla, že by si malé děti zašly samy na oběd do hospody.

Budeme diskriminovat rodiče? Znemožníme jim, aby se se svými dětmi najedli ve veřejném zařízení?

Necháme je hladovět nebo žužlat suchou housku někde v parku, nejlépe v dešti? Doporučíme jim, aby se při nedělním výletu napásli na obecních lukách, místo aby zašli na normální jídlo jako ostatní?

K čemu vlastně restaurace primárně slouží? Kterou činnost lze provozovat právě v restauracích a pro kterou vůbec restaurace nepotřebujeme?

1 3
možnosti
AJŘ

pokud mají vychované děti, není problém. Pokud mají rozjívené spratky, ať táhnou třeba na parkoviště.

1 0
možnosti
ŘK

Těžko říct, jiný názor bude mít rodič a jiný bezdětný člověk. Sedět v restauraci vedle plačícího dítěte jistě není super zážitek, ale rodiče jsou také lidé a ne jen trestanci odsouzení k domácímu vězení. Můj názor je, že pokud se budou restaurace, hotely a jiná zařízení vymezovat proti dětem a potažmo rodičům, tak se pak nelze divit, že mě mladí do rodičovských "galejí" moc nepohrnou. Navíc jestli by toto prošlo, tak se otevírá Pandořina skříňka s možnostmi dalších omezování.

0 1
možnosti

Občas silně nezávidím lidem, co mají jasný názor. Život sice mají jednodušší, ale takový, řekněme, jednodušší.

Stejně jako u zákazu kouření se nám tady bijí základní pravidla. Hospoda není na internetu, často není až tak jednoduché se sbalit a jít jinam. Stát musí chránit své občany, aby mohli nakoupovat kde chtějí, bavit se kde chtějí. Musí jim zabezpečovat dostupnost služeb. Proti tomu stojí fakt, že hospoda je majetkem hostinského a moc zákazů a příkazů je škodlivých tak jako tak.

Když se obě strany zabarikádují na svých pozicích, budou si maximálně tak nadávat a považovat se za hlupáky, ovce, mrzouty, *Generická nadávka*, ... . Je potřeba určitý kompromis.

0 0
možnosti
IM

I22v84a92n 28M80i28n49á18ř

13. 11. 2018 12:45

Autor má samozřejmě pravdu. Pro děti by měl být oběd v restauraci jakousi společenskou poctou. Uřvané a rozjívené děti dovedou okolním a zcela nezúčastněným hostům - doslova otrávit - jinak téměř nejhezčí část dne.

5 0
možnosti
Foto

Řešit se má příčina, ne jen důsledek a navíc paušálně.

0 0
možnosti
MK

No to jste tomu dal! Místo do hospody do cukrárny. Vždyť v cukrarne to vyjde nastejno. Když jsou nevychovane, otravují ostatní zákazníky stejně jako v hospodě.

3 0
možnosti
Foto

Ovšem neznám jediného majitele cukrárny, který by chtěl omezit vstup dětem;-)

0 0
možnosti
ŠM

jako malá jsme chodila tátovi do džbánku pro pivo...bral mne sebou i do restaurací, ale byla jsem způsobné,sedící dítko,ucucávající si svoji limonádu nebo džus nebo pojídající zmrzlinový pohár nebo kompotované jahody se šlehačkou. A byla to poctivá šlehačka,žádná srajda ze spreje.... nevadí mi děti v restauracích,kavárnách,pokud tam sedí,jsou tiše a neruší ostatní hosty....takže pokud rodiče mají vychované děti,je to OK, pokud jsou to rozjívení spratkové,nemají v těchto zařízeních co dělat a jejich rodiče taky ne, protože mají hodně co dohánět-u výchovy svých dětí nebo i u sebe!

6 0
možnosti
LB

Taky jsem chodívala v neděli se džbánkem do hospody pro pivo. Dodnes i pamatuji, jak z otevřených oken se linuly vůně svátečních obědů. Dneska děti pro pivo nesmějí a žádné vůně se ulicí nelinou, neb už se okna téměř neotvírají...

Ale na oběd do restaurace jsem se jako dítě vždycky moc těšila, ale věděla jsem, jak se tam mám chovat. Naše děti jsme od jejich tří let občas také brali na oběd do restaurace, ale i ony věděly, jak se tam mají chovat, byly vycvičené z domova. K našim oblíbeným rodinným rituálům patřila parádní večeře v restauraci na závěr školního roku.

Takže můj názor je, ať si sami majitelé restaurací o přítomnosti dětí rozhodnou, ale zpovykané a nevychované děti, které obtěžují další hosty, bych vypakovala.

7 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik