Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

"Když pořady typu "Prostřeno" či "Výměna manželek" u nás v televizi začínaly, byly docela odlišné a celkem koukatelné."

To jako fakt jo? 8-o Tak to sem asi divnej, mě se z podobných pořadů zvedá pajšl. :-/

0 0
možnosti
JZ

Já třeba na Výměně manželek nevidím nic špatného. Je to prostě určitá sonda do běžného života nějaké rodiny. Co je na tom? Je to prostě reálné zobrazení části života obyčejného člověka. Samozřejmě, že to není pořad přímo zajímavým protože chápu, že ne každého zajímají životy jiných. Ale já se třeba rád podívám, jak se žije i jinde než u mě doma. Nevidím na tom nic špatného. Není to zábavné, ale ani hloupé. Je to prostě reálné. Alespoň to není nějaká hloupá estráda s moderátory, znělkami, vizuálními efekty a kdoví čím dalším jako nějaké pěvecké soutěže. Já osobně zase nechápu pořady, jejichž podstatou je zpívání a tančení. Protože mě absolutně nezajímá, jak se která celebrita naučila za týden tančit. Ale každému podle gusta. Prostě stejně jako jsou pokleslé filmy, jsou na světě i pokleslé pořady. Své publikum si prostě najdou, nepovažoval bych to za masochismus, stejně jako nepovažuju za masochismus poslech black metalu, který mám rád. A na Výměnu se taky občas podívám.

2 1
možnosti
JZ

Jinak, ještě jsem zapomněl dodat, pořad typu Výměny manželek není zas tak nový formát. Sledování obyčejné rodiny s kamerou tady začalo myslím už někde od konce socialismu v tzv. časosběrných dokumentech, které k Výměně nemají příliš daleko.

1 0
možnosti
ZD

Lidé mají oproti zvířatům mnohdy lepší zrak a horší čich. Jsme předurčeni k tomu, abychom pozorovali, čich nám sice také funguje ale zrak vede. Jednak se očima učíme napodobovat a pak také rádi koukáme druhým do kuchyně. Doslova i v přeneseném významu. Proto vedou různá voyerská představení, zachytávání emocí apod. Je to holt v nás. Naštěstí máme svobodnou volbu zdrojů informací. A současně jako ve všem, některé médium drží lajnu a jiné přehání. I to je v nás každém různým způsobem zastoupeno.

Nihil novi sub sole.

0 0
možnosti
LE

Je to tak. Všem realityshow se vyhýbám v televizních programech jako čert kříži, ale není mi to moc platné. Vždycky druhý den slyším " Viděla jsi to? To zase bylo..." Poté, co odpovím, že ne, dozvím se chtě nechtě, jaká to zase byla sranda. A co víc - na internetu se nevyhnu titulkům, avizujícím trapasy účastníků těchto upadlých show. Jako by se nikde jinde nestalo nic důležitějšího než tohle voyerské představení.

0 0
možnosti
AR

Jeden čas jsem Prostřeno sledovala, nejlepší byly díly, kde si lidé "sedli", užili si to a na konci se třeba rozdělili o výhru. Nejvíc si pamatuji díl z Austrálie, kde byli Češi, kteří tam dlouhodobě žijí. Byla to i sranda, vyhrála naprosto skvělá, pohodová, starší paní a právě se nakonec rozdělila.... Ovšem konflikty, dramata a drby jsou byli a budou vždy zajímavější "kontroverzní a šokující" je ovšem IN i v umění, reklamách, nezávislých filmech. Lidem to ovšem stejně nakonec zevšední a otráví je to natolik, že se raději podívají na něco co nešokuje, neukazuje to nejhorší, hnusné, že je jim trapně i za autora a vypadnou do "kýčovité" přírody, někam kde je sranda...btw všimněte si, že pořád opakují celoročně komedie jako Adéla ještě nevečeřela, Pane, Vy jste vdova, Taková normální rodinka (původní seriál)...a člověk se pobaví, odpočine si....;-)

1 0
možnosti
BD

Na konci roku 2017 jsme vypnuli TV a od té doby ji na nic nepotřebujeme. Ještě ji chci odhlásit i když je to obtížné.

3 0
možnosti
PS

P58e24t77r 78S68k13á30c85e72l

24. 1. 2019 18:49

Obdivuji vaši vůli, možná by bylo dobré vyhlásit výzvu, aby jsme všichni např. na jeden měsíc provedli totéž a žádali odpuštění poplatku.

0 0
možnosti

No nevim... kdyz se clovek mrkne na diskuse napriklad pod clanky o Zemanovi, nebo Okamurovi, tak jejich odpurci, nase "vzdelana elita", se podle me opravdu nedaji nazvat jako neco lepsiho, nez to horsi, co do tech poradu chodi. Chodi tam podle me hlavne lide, kteri si chteji rychle vydelat, casto maji dluhy, chovaji se spravne trzne, mimo lidi, co chteji ukazat, ze se maji dobre... a mrknou na to lide, kteri chteji videt, jak druzi bydli, jak to maji doma zarizene a jak reaguji v ruznych socialnich situacich, bez zeny, vedle cizi osoby, pod tlakem. Podle toho, co jsem videl, mi opravdu neprislo, ze by to bylo neco vyrazne jineho, nez jak se lide vseobecne ve spolecnosti chovaji. Videl jsem naprikllad dil s navrharem Laffitou, prislo mi to normalni. Nekdy se chovaji slusne, seriozne, nekdy tlak nevydrzi a ukazou jejich temne stranky. Demonizovat takoveto porady, nebo jejich divaky mi spis prijde jako neco uchylneho. Pokud media skutecne vytvari umele situace, konflikty, nebo kdyz se dela zabava z lidi s nejakym deficitem, jako v peveckych soutezich z lidi, co neumi zpivat a presto je tam nechaji vystoupit apod, tak to mi horsi.

3 1
možnosti

... prijde jako horsi...

0 0
možnosti
HP

H77o38r44s93k64ý 67P75e51t33r

19. 1. 2019 23:16

Ještě že se najdou chytří lidé, kteří nám to vysvětlí, kdo je divný a na co se dívá. Určitě je skvělé mít nějakou sortu lidí, nad kterou se můžeme povyšovat.

3 2
možnosti
Foto

Tak na to nečumte. Ja ten debilizator vyhodil pred patnacti lety a od te doby neztracim cas. :-)

1 0
možnosti
Foto

Jsou to pořady pro stejnou sortu lidí jako ty, co volí Zemana, Okamura a jim podobné. :-/

6 15
možnosti
JM

Bohajeho, to je moudro!

9 4
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik