Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

No počkejte, moc věrohodně ten Váš protiargument nevypadá, jakože se útočník Feriho nejprve zeptal na jeho identitu. Protože popis situace odpovídá jak rasovému, útoku, tak útoku z jiných příčin, třeba kvůli názorům.

Přehrajme si tu situaci s předpokladem rasového podtextu: útočník vidí snědého Feriho. Přijde k němu s úmyslem ho napadnout, a protože ví, že tento člověk je mimo svou barvu pleti také známou osobností, zeptá se ho, jestli je to opravdu on. Buď proto, že si není jistý, nebo proto, aby nějak zahájil konverzaci, která běžně fyzickým útokům předchází. To je podle mě zcela reálný popis situace. Samotný dotaz na Feriho identitu nijak nevyvrací rasistický podtext. Ovšem považuji i za docela pravděpodobné, že důvodem útoku byla jak barva pleti, tak liberální politický postoj, protože rasisticky smýšlející lidé obvykle mnohdy nemají rádi ani jedno.

0 0
možnosti
MR

Prosím dělejme z toho monstr aféru. Já fakt nechci, aby se z tohohle absurdistánu stalo ještě něco horšího. Jsem z pohraničí, tolik Čechy milovaného, že odsud stačily do 12.stol zmizet, a byli to čeští králové, kteří tento nehostinný kraj osídlili Němci. Ještě teď vidím, co se stane, když se k moci dostane lůza, vyzbrojená silným učením

0 1
možnosti
DV

D26a94v65i92d 20V57l79k

25. 4. 2019 10:24

Žádná rvačka není normálním řešením rozdílných názorů, hlavně, když jde o politiku a to tady šlo. Taky si myslím, že není normální aby někoho zmlátil pěstma do hlavy doktor. A taky si myslím, že zmlátit kvůli politice poslance Českého parlamentu není úplně běžná rvačka.

Že Feriho generace ventiluje všechno na sociálních sítích, to je u jeho věkové kategorie bohužel fakt.

Že nám tady občanům Hradiště udělali ti dva bouchači ostudu ,to je smutný fakt, vypadáme teď jak území ožralých tupců.

2 1
možnosti
Foto

J58a95n71a 19M43a11j84o65v94á

25. 4. 2019 10:47

Vidíš a mě teď přijdou poslanci jako nafoukaní hejsci. A to jsem už s nějakými ve sklípku seděla a nejen, že se tam umějí chovat, ale i zpívat a hrát jim šlo. Akorát to tam prostě byli chlapi ve sklípku.

Je ale pravda, že všichni tak dvojnásobně starší a nejspíš si své juvenilní frajeřinky a šarvátky odžili během svých studií.

1 0
možnosti
MS

Pro mě byla rvačka normální rvačka. Jestliže záminkou ke rvačce byly provokace a spory na FB, tak reakce je v pořádku. Na provokatéry nemají vliv nějaká slova, ale facky a jestliže se ti dva hecovali a uráželi na netu? Jak jinak to mohlo dopadnout?

Miroslav Kalousek, když inzultoval mladíka, tak také nekoukal na věk, rasu a vyznání, ale na obyčejné chování.

3 1
možnosti
MT

Kde se vlastně vzalo to tvrzení o sporech a provokacích na FB?

1 0
možnosti
JN

Co furt máte s tou Moravou a vínem. Opilci se perou všude a povzbudí je někdy pivo, někdy laciná kořalka, Někdy taky značková whiskey.

Jistě je vám známa nejslavnější dechovková píseň Padla facka na sále. To se odehrává v Praze 8 v restauraci Na Vlachovce. Dle vyprávění pamětníků se to tam každou sobotu popralo a v pondělí přišel sklenář s vozíkem tabulek nařezaných na správnou velikost, aniž by jej musel hostinský volat. Skutečnost prý byla mnohem horší než zpívá Pepíček Zíma.

Také když jsem byl na vojně, někteří spolubojovnící z jižního Slovenska líčili, jaké jsou u nich v hospodě perfektní rvačky s Maďary. Maďaři zase hodnotili rvačky se Slováky. A obě strany s uznáním konstatovaly, že ti druzí se umí prát.

Takže Morava je v tomto ohledu spíše podprůměrná. Nikdy to u nás nebude vypadat jako v nejslavnější písni kapely Kabát.

2 0
možnosti

Vzpomínáte na Miroslava Sládka, jak se ho kdosi ptal na základní pilíře demokracie?

Odpověděl něco ve smyslu: basebalová pálka atd. (byl to kreslený vtip v Reflexu).

Co se týká Dominika Feriho, tak na jeho adresu se celkem trefně vyjádřil primátor Teplic Kubera, aneb když někdo provokuje, musí být také připraven na reakce (i když v tomto případě neadekvátní) okolí. Jinak si myslím, že se nic tak hrozného nestalo, stranická kolegyně M. Adamová pofouká (možná i něco víc) a bude zase štramák;-)

3 1
možnosti
JN

Poslance Miroslava Sládka napadla skupina násilníků při jeho veřejném vystoupení kdesi na ulici. Ještě během vyšetřování byli všichni útočnící omilostněni tehdejším prezidentem.

2 0
možnosti
VE

Myslím že to je sporné. Je tu možnost, že dotyčnému nevadil černoch obecný, ale černoch ve státní funkci, který to dotáhl dál než on. Však podobnou příčinu měl antisemitismus - odlišné etnikum a přitom úspěšnější, s tím mají lidi problém

1 1
možnosti
Foto

Myslím, že na Slovácku se nalívá všem. A že slavnosti vína si může užít se sklenkou v klidu místní i cizí, že kdyby přišel eskymák nebo Marťan, nalijou mu taky. Hluchému napíšou co pije, slepému dají skleničku přímo do ruky. Tak to tam prostě chodí.

Prostě se vedly blbé řeči (který z těch kluků je vedl vědí jen oni), třeskly o sebe mladé horké hlavy a zbytek dokonala média.

1 0
možnosti
Foto

Dnes je doba taková, že dát po čuni někomu, kdo je homosexuál nebo má jinou barvu pleti, tak si koledujete o daleko větší problém, než je samotná rvačka. Kdyby ovšem po čuni dostali Okamura s Klausem, to bychom byli ujištění, že boží mlýny melou. Řešit něco hrubou silou je sice pitomost, ale ve spojení s alkoholem se s tímto jevem budeme setkávat pořád. Někomu holt po pár skleničkách narostou ramena a vliv alkoholu na chování se regulovat nedá, jinak by ho už EU regulovala.

5 0
možnosti
TT

Jo, přesně tak. Díky za navození představy, jaké by to bylo, kdyby po papuli dostal Okamura, asiatský míšenec. Jestli bychom se také dočetli o rasismu.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že jste to vystihl přesně. Karma.

3 0
možnosti
PA

P36e61t48r 89A44g43u55l34á31r

24. 4. 2019 20:04

Zajímavý postřeh, že nedostal hned ze startu proto jak vypadá, ale až poté co se přiznal kdo je.

4 0
možnosti
Foto

Jistě.. Proto si myslím, že se nejedná o rasově motivovaný čin.. Pokud by to bylo kvůli barvě pleti, dostal by po čuni zřejmě okamžitě..Ale oni mu nandali až potom, co si byli jisti, že je to opravdu on

3 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik