Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, ale na jednu stranu se těm památkářům nedivím. Nikdo nemá rád, když z něho někdo veřejně udělá hlupáka. :-)

1 0
možnosti

P10e68t46r 89P56á88n65e10k

1. 8. 2019 21:55

Je to úžasné...... "jak pokřiví se každá čistá věc a pýchou dme se každý parazit".

Ale ještě úžasnější je čím se pražáci dovedou živit.

4 0
možnosti

Pan Černý svým hbitým a kvalitním odstraněním toho graffiti musel pěkně naštvat vedení pražských památkářů. Ukázal jak lze pracovat, aby to netrvalo týdny a navíc za podstatně levnější peníz!!

5 0
možnosti

„Na neodbornosti odstranění i tak trváme,” zdůraznil šéf pražských památkářů a osvětlil i důvody, proč spolu s restaurátorem a zástupci technické správy komunikací (TSK) partyzánskou akci neschvaluje.

„Tak jako si každý nemůže na národní kulturní památku jen tak čmárat, totéž platí i o odstranění čmáranic,” uvedl Skalický hodlá stran stavu mostu vyčkat na zprávu od restaurátora, který incident popíše.

„Postup čištění zdiva navrhuje restaurátor a následně ho musí schválit také odbor památkové péče pražského magistrátu i generálního ředitelství Národního památkového ústavu,” doplnila mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Zdroj: novinky.cz

A vy si tady myslíte, že je to tak jednoduché, přitáhnout si Wapku, načerpat vodu, pustit se do práce a mít za dvě hodiny hotovo ?

Kam bysme došli? A k čemu by nám pak ti slušně placení úředníci, kteří mají na starosti a v pracovní náplni zodpovědnou a náročnou schvalovací agendu byli?

Prostě pořádek muší bejt!, vždyť tohle už věděl i Švejk.

12 0
možnosti

Už se mi zase zatmělo před očima...

:-)

2 0
možnosti

Já se tedy zvlášť divím tomu, že když to byl pro ty památkáře tak odborně náročný a prestižní úkol kolem něhož bylo v TV, radiích a dalších mediích z jejich tlamiček tolik odborných komentářů, předpovědí a dohadů jak bude náročné to co nejodborněji odstranit, že ten prostor po snad dokonce možná až osmihodinové pracovní době nechali bez dozoru, a v noční době si pěkně v peřinkách chrupkali a nechali si zdát sladké sny o tom, jak se díky těmto zahraničním vandalům pěkně napakuji.

A někdo (dnes již díky svému přiznání, známý) jim ten jejich vysněný kšeftík, během chvíle, kdy oni si pochrupkávali, takhle vyfoukl a jim chuděrům zbyla jen očka pro pláč.

6 0
možnosti

Měl to nechat a podat trestní oznámení na úředníky, že nejednali neprodleně, jak situace vyžadovala, a tak mrhali veřejnými prostředky. Jako profík by to určitě uměl správně zdůvodnit. Teď má problémy on.

4 0
možnosti
Foto

I83v68a36n 98M90a83r10e77k

1. 8. 2019 19:52

Karma p.Beznosko. Poslouchal jsem po osmnácté hodině v rádiu bláboly jednoho "památkáře" na toto téma. Žalostné, vše je špatně, pískovec nedoznal poškození, ale oni by to udělali určitě šetrněji. To že chce primátor Hřib dát pánovi za odstranění graffiti nějaké odškodnění se mu též nezdálo košer, atd atd.. . . . . Vše podle něj špatně. RvRv Rv

9 0
možnosti
Foto

Nemůžou přenést přes srdce, že to prostě někdo zvládl lépe, levněji a rychleji;-D Vždyť oni jsou přece "odborníci";-D

13 0
možnosti

A zase jak u Cimrmanů:

"královsky se ti odměním! Zavřu tě až zčernáš!" -))

Za dobrý skutek, spravedlivý trest.

Snad se někdo probere, a zachová se magistrát jak se sluší a patří.

4 0
možnosti

Trefil jste to přesně. Těm "restaurátorům" vůbec nejde o tu památku ale pouze o vlastní kšeft. Mít tu moc, tak celé to jejich vedení končí na hodinu.

14 0
možnosti
Foto

Nejdřív to vypadalo, že budou mít aspoň dodatečný kšeft při opravě po "neodborném" čištění... Pak se ale ukázalo, že k žádnému poškození nedošlo... Tudíž žádné dodatečné práce nebudou potřeba.. Pro restaurátory mrzuté;-D

9 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik