Diskuse

Turecká invaze

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J29a59n 83J56a81n45u49š57k95a

10. 10. 2019 20:00

A ze tam pred tim uz byly nasackovani americane?

0 0
možnosti

Pokud by se Trump postavil jednoznačně proti Turecku, Turecko opustí NATO a přidá se k Rusku. Už od něj nakupuje zbraně. Pokud by se Turecko přidalo k Rusku, z Černého moře se stane Ruské jezero a Rumunsko a Bulharsko budou mít vážný bezpečnostní problém. Takovouto pitomost už USA v minulosti jednou udělali, když kvůli porušování lidských práv potopili v Iránu šáha Rézu Páhlavího, který byl prozápadně orientován a nechali ho padnout a vyhrát islámskou revoluci. Výsledky vidíte dodnes a to už jsou dekády od doby, co tuto chybu USA udělali. Morální rozhořčení je fajn, ale reálpolitika vítězí vždy. Takže Erdogan se klidně může živit grilovanými Kurdskými nemluvňaty, od USA uslyší maximálně rozhořčené žvanění.

0 2
možnosti
Foto

J29a11n 16Š39i56k

10. 10. 2019 8:17

Pokud se podobná věc odehraje, vždycky se spustí bouře a je tendence dělit strany na dobré a špatné hochy. A kdo je dobrý a kdo špatný, když se podíváme do historie a nemyslím tím o tři roky zpátky? Na konci všeho půjde dobro i zlo ruku v ruce. I invaze Turecka něco pozitivního přinese, jen v tuto chvíli nevíme co a proto máme ve všem jasno. Mě nevyjímaje, invazi odsuzuji, ale ne pro důvody, které k ní vedly, protože neznám jejich kořeny. Odsuzuji ji, protože budou zase zbytečně umírat lidé. V těchto chvílích, bychom si měli uvědomovat jak jsou naše nářky nad naší politickou scénou nebo Evropskou unií malicherné a jak nemá smysl je řešit, stejně jako přemítat nad plácáním o Grétě nebo psát duchaplné rozbory osobnosti Karla Gotta. Je lépe žvanit planě v parlamentech než páchat násilí či umírat na bojištích. Važme si toho v jaké zemi žijeme a buďme na ni hrdi, to je pro mě jediný pozitivně jednoznačný výsledek. A že se páchá zrada, porušuje morálka? Kdo jsme, že máme právo soudit? Každý člověk ve svém životě páchá v menším či větším měřítku totéž. A že nelze srovnávat nevěru s tím, když jeden národ zradí druhý? Opravdu ne? Odporná zrada je pořád odpornou zradou, ať při ní umírají lidé či nikoliv. Černobílý pohled světa do něj dobro nepřináší. Hezký den

0 0
možnosti
Foto

No může, třeba Rusko na Ukrajině.:-) Tím ale nechci hájit Turecko

0 0
možnosti
Foto

Turecko může snad v nejlepším případě okupovat, nikoliv však anektovat. Mělo by nyní alespoň jasně prohlásit, že v žádném případě nehodlá provádět etnické čistky a náplavy a že jakmile pominou důvody, pro něž narušilo suverenitu Sýrie, oblast opustí. Rada bezpečnosti OSN by měla ihned přijmout rezolucí (obdobnou rezoluci č. 242/1967), vyzývající tureckou armádu k opuštění okupovaného území, případně vyhlásit embargo na dovoz zbraní.

Všechny státy by měly přerušit s Tureckem diplomatické styky na nejvyšší úrovni, tedy odvolat své velvyslance. EU vypovědět Asociáční dohodu.

V Iráku by měli Kurdové vyhlásit Kurdistán v hranicích kurdského osídlení v Turecku. Jak Sýrie, tak Irák by se měli této části svého území zřeknout ve prospěch Kurdistánu.

0 0
možnosti

Jen otázka. Vy by jste po zkušenostech ze západní Rojavy, kde právě k těm etnickým čistkám došlo a původní obyvatelstvo bylo vyhnáno, takovému prohlášení věřil?

0 0
možnosti

Turky okamžitě vyrazit z NATO, není rok 1952, kdy k tomu byly politické důvody. Vždyť své spojence neustále zrazuje a stále více inklinuje k Rusku. Teď došlo k Agresi. Turecku dát pořádný nářez jako kdysi Evžen Savojsky, a jejich hranice vrátit do roku 1200.

0 0
možnosti

Turecká armáda je po té americké druhou nejsilnější armádou NATO.

Jak si to vyražení z NATO a pořádný nářez představujete?

0 0
možnosti
Foto

Francie, Německo, Česko či Evropská komise útoky odsoudily. Američtí senátoři projednávají uvalení sankcí na Turecko. Tolik z medií.

0 0
možnosti
Foto

Jak jsem již psal u jiného blogu, některé státy sice útoky odsoudily, ovšem Turecko si z toho vrásky opravdu dělat nebude. A ty chystané sankce... Nemyslím si, že by je proti Turecku některá země zavedla.

1 0
možnosti
Foto

Jen abychom, po vyprovokování Iránu k protiakci, nemuseli pomáhat Turecku jako řádný člen NATO. Kurdové se Američanům a Turkům náramně hodí do krámu zvláště teď, když pravděpodobně Irán zaútočil na ropná pole v SA a doma v Iránu se jim ozývají nějací demonstranti. Zdá se, že zakrátko bude v této oblasti jen jedna odnož Islámu.

0 0
možnosti

Obávám se že nebude nic, natožpak sankce. Na sankce, to jsou všichni přímo mistři jen když se jedná o Rusko.

6 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik