Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Á, pán bude šprýmař. To je jako byste třeba chtěl oponovat těm, co jsou proti cigaretám/kouření a jako oponenturu zkoušel rozebrat argument, že lidem na kouření vadí, že jsou vesměs baleny v bílém papírku a to lidem vadí, proto rozeberete, že na bílých papírcích není nic špatného. Nic jiného určitě na kouření lidem vadit nemůže, že... A protože váš blog přímo čiší nepochopením situace, raději bez sarkasmu dodám: lidem na EU vadí diktatura levicového liberalismu, otevření hranic a sociálního systému každému ze třetího světa, kdo o to stojí (nepřiznání azylu nebo snad přímo pokus o deportaci je směšné...), s tím související zvýšená kriminalita, snížená bezpečnost a opět další výdaje, např.jako jeden ze stovek příkladů "opevnění" Eifelovky v Paříži a zavedení něco jako ozbrojené ochrany do běžné vlakové dopravy... Ale jasně, "křivá zelenina" se odargumentuje líp, že ;-)

8 0
možnosti
VB

Bu bu bu. Že těch migrantů je. Jako jeden z hlavních argumentů proti Unii je „zachování národní suverenitu“, což je eufemismus pro umožnění Rusům, Číňanům spolu s oligarchy Klausovy a Zemanovy doby řídit si věci v Česku pěkně po svém, bez Unie.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=667033

0 3
možnosti
KS

Problémem EU podle mě je to, že západní část si z východní udělala dobrou pumpu peněz. Každá větší západní firma má svoje pobočky ve východní části, která vydělává stejně, někdy i víc, ale s mnohem menšími náklady. Proč firmy pořád dělají v Česku zastoupení pro střední a východní Evropu, kam nezahrnují Rakousko nebo Německo? Proč naopak filiálky v Německu nemají na starosti i Česko? Proč je pro západní firmy pořád nejdůležitější devizou východu nízký plat a vysoká efektivita? Vezměte si třeba visačku na textilním zboží, najdete tam měny východních států, protože je to výrobek pro východ. A takhle by se dalo pokračovat dlouho.

3 0
možnosti
VB

Investovali a koupili si to tady, tak proč by nemohli převádět zisky? jestli vám vadí nápisy na visačkách, jako že mě také, tak se braňte. Mysléte, že na to je lék vystoupení z Unie?

0 1
možnosti

Otazkou je, co Vy vite o EU. Zakrivenost zeleniny je hloupost. Asi jste myslel ovoce - banan a tam bylo zakriveni kvuli rozdilnym celnim sazbam na ochranu byvalych evropskych kolonii (a znevyhodneni zbytku trhu).

Ostatne, to co odpurcum EU hodne vadi nejsou zadne zabijacky ani zakazy vyrobku(abych narozdil od Vas jeden uvedl - zarovky), ale pokrivovani trhu a vedeni EU socialistickou ideologii. Coz je na dlouhe povidani

4 0
možnosti
VB

Tak sem s ním. Kolik hloupostí je od vlastních politiků?

0 1
možnosti

M47i21r94e42k 67Ř37í74h60a

8. 7. 2018 15:30

EU má dle mě cíl být jako USA. Jenže to naráží na jednu drobnost. Mnoho různých národů, které přes společné kulturně náboženské kořeny mají mnoho různých zájmů. Navíc podle mě staré státy EU nejsou schopny rozpoznat plíživý nástup totalitního myšlení (skrytého za společné zájmy a unifikaci politických cílů) což je novým státům dobře známo z východního bloku. Kritici říkají, že v případě, že vystoiupíme z EU od nás odejsou investoři. Nevěřím že by se napříkald VW vzdal investic zs posledního čtvrtstoletí (škodovku koupil dávno před naším vstupem do EU). Stále máme jako ekonimický prostor co nabídnout...EU se od našeho vstupu značně změnila a pokud to tak půjde dál, budu naše vystoupení z toho spolku jediné logické opatření.

8 1
možnosti
JT

J89i33r38i 40T88i23c37h52y

8. 7. 2018 16:54

Zustat v EU, pokud se obrodi na puvodni umysl.

1 1
možnosti
JS

K diskusi o prospesnosti EU. Jakekoli prednosti EU musi byt porovnany s faktem, ze tato organizace nam LZE prostrednictvim zkorumpovanych medii uplne stejne jako komunisti. LZOU uplne o vsem. Lzou o demokracii, lzou o Euru, lzou o ekonomice, lzou o globalnim oteplovani, lzou o migrantech, lzou o islamu, lzou o terorizmu. Pokud zrovna nelzou, tak nepohodlne veci zamlcuji. Pravdu se snazi potlacit pokutami, nebo cenzurou internetu.

Clenstvi v EU je mozna docasne vyhodne pro Nemecko, ktere vydelava na manipulaci s Eurem a ilegalnich machinacich ECB. Je ale smrtelne nebezpecne pro postkomunisticke staty, ktere maji zkusenost s komunistickou totalitou.

6 1
možnosti
VB

A jak se to tak děje, když media jsou v rukou domácích oligarchů? A co není pravda? A co když lži šíříte vy? Potom ten co mluví pravdu (opak toho co vy) by mohl být lhář.

0 1
možnosti
Foto

S křivou zeleninou, rumem nebo zabijačkami souhlas, to byla taková pavlačová témata. Ovšem závěr, že ČR na tom ekonomicky není jako Norsko a proto je lepší zůstat v EU je závanem současné relativní konjunktury. Platy rostou, ale spíše díky tomu, že dosud poddimenzované ekonomice se dostalo více kyslíku, nízké platy nalákaly zahraniční firmy a díky tomu skoro není nezaměstnanost. Občas se dokonce postaví kousek dálnice, aby se vládní strana mohla před voliči natřásat. Za pár let bude všechno jinak. Robotizace průmyslu, brexit, obchodní světové války na spadnutí, přesměrování toku evropských peněz na zchudlý jih, migrace nepřínosných či přímo zátěžových skupin obyvatel do Evropy a klimatické změny udělají z EU během krátké doby úplně jinou hospodářskou kapacitu a potom možná svůj závěr přehodnotíte.

1 0
možnosti
JZ

Jo kdyby to bylo jenom o ekonomice, tak jsem taky pro jasně pro EU, byť ta její hyperlevicovost mě samozřejmě vytáčí. Ale ono to už bohužel jenom o ekonomice není...

6 0
možnosti
VB

Co myslíte pod takovým "hen takým hyperlivicovost" konkrétně?

0 0
možnosti
MC

Podvod už byl u referendu o vstupu do EU. Jste pro vstup do EU? Ano - ne. Žádné předem vyjednané podmínky. Jak už se ptáček lapil tak nějáké vyjednávání už nemělo žádnou cenu, protože se vyjednávalo jen a jen o to kolik nám toho zakážou a co my smíme vůbec vyvést do EU. Nejsme soběrovným partnerem jak Německa tak Francie a to je hodně špatné. Zkrátka nejsme si rovni. Vemte si jaké nám sem posílají horší potraviny. Co se děje? Nic. Udělat to my Češi tak to by byl řev co si to dovolujeme. Atuor si asi nepamatuje kdy půj roku před vstupem do EU jsme měli nadvýrobu vepřového a prodali jsme je výhodně na Slovensko. Dostali jsme od EU vynadáno co jsme si to dovolili a předem to neprojednali s EU. To už nás tenkrát mělo zarazit a nepokračovat dál ve vstupu do EU. EU Rv

8 2
možnosti
Foto

Podmínky předem známé byly. Stačilo si je najít. Že přistupující země mají jiné podmínky včetně přechodných odbodí, na tom nic tajemného nebylo.

EU je pro nás výhodná, jsou věci (a není jich málo), které jsou nešťastné, ale není to důvo pro odchod (to je jako ty kvapné rozchody dneska), ČR ze své účasti v EU v zásadě těží. Z celní unie výrazně. Jsme exportní, transportní země, která (ač malá) je pro obchod v evropě důležitá polohou (kdyby nic jiného).

Jo, bylo by fajn, kdyby se EP přestal zabývat detaily a zaměřil se na základní fungování unie, prože to je takový "projekt na půl cesty".

Ale zatracovat ji "šmahem" je snad až dětinské.

5 1
možnosti
MK

Dočetl jsem to k tomuto:

"Zákaz určitých výrobků- EU nám žádné výrobky nezakázala,..."

Dál to číst nemá cenu. Autor toho o EU asi moc neví. Že by pán byl taky produkt někakého filosofického-paznecht vzdělání?

Podobně oslavný článek vyšel včera kde se vyjadřoval pan Stanislav Biler. Taky snůška nesmyslů velebící EU.

8 8
možnosti
VB

Kromě nálepek žádný argument? Jestli autorovy vyčítáte "někaké filosoficko-paznecht vzdělání" tak horší je vysoká hospodská, kde "do půllitrů syčíme slova zloby".

0 0
možnosti
PS

Co směrnice o zbraních kdy EK jasně deklaruje že odzbrojením slušných občanů pomůže zabránit teroristickým útokům. Tady nejde o kosmetické úpravy názvu zde jde o zásah do věcí které by měl mít v kompetenci jen a pouze stát. Nehledě na to že nikdy nebyl spáchán teroristický čin pomocí legální zbraně. Pokud někdo požaduje zbrojní průkaz na hračku která jen a pouze vypadá jako vojenská puška tak vám dost rozbíjí vaši představu o moudré EU.

Pro představu co je směrnice:

https://petrskrivan.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=583660

9 0
možnosti
RS

Na nefunkční repliky a hračky se ta směrnice nevztahuje.

1 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik