Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V letech 1990 - 2003 jsme v žádné EU nebyli a ekonomicky jsme na tom taky nebyli tak dobře jako Švýcarsko. Povinnost vysílat v TV 50 % evropské produkce, tu nám taky EU nepřikázala. Stejně jako nestanovila množství produkovaného mléka a masa.

Ono vlastně jediný rozdíl mezi EU a RVHP je, že RVHP stanovila která socialistická země bude jaký výrobek vyrábět, zatím co EU stanovuje kolik čeho může země socialistického EU produkovat.

0 3
možnosti

Takže se máme jak se máme Unii navzdory? Bez ni bychom se měli ještě lépe protože jsem lepší, pracovitější a produktivnější než ostatní v Unii?

Co nám Unie určuje ve výrobě a jak?

Povinnost 50% TV vysílání z Unie neexistuje. To možná vymysleli v Kremlu.

3 0
možnosti

No ja bych to ani nenazval "diktátorskym uskupením" jako spíše totalitou.

0 0
možnosti

Kromě nálepek máte nějaké argumenty?

1 0
možnosti

Pro kterou ziskovku tento pán pracuje? RvEURv

3 1
možnosti

Nějaké argumenty?

0 0
možnosti

Vy jste ale chytrej, pane Beznosko.

Okamžitě můžete jít do brusele.

3 3
možnosti

Nechci SSE pod vedením Německa. Je to jako DejaVu

2 1
možnosti

Lepší z Berlína než z Moskvy nebo pekingu.

0 0
možnosti

Bohatí lidé Unii ani z ní vyplývající prosperitu určitě nepotřebují. Po rozbitých silnicích budou jezdit v terénním SUV. Bezpečnost jim zajistí bodyguardi, ocelová brána a vysoká zeď kolem vily opatřená ostnatým drátem, případně útěk do Monaka. Zdravotní péči si koupí za peníze, na prosazení svých práv (zájmů) si najmou advokáty a přes hranice se dopraví soukromým tryskáčem, kdy případné výjezdní povolení, víza atd. zajistil tajemník. To poznamenávám například v souvislosti s Ivo Valentem, hazardním magnátem, spolumajitelem Parlamentních listů, občanem státu Monako, který vystupuje jako odpůrce členství v Evropské unii.

Nás dolních 10 milionů potřebuje Unii kvůli udržení práce, volnému cestování (od příštího roku i do Chorvatska, které se stane členem Schengenského prostoru) a ochraně naší bezpečnosti, což plyne ze samotného faktu, že patříme do skupiny nejbohatších států světa. NATO opravdu není všechno. Nelžeme si do kapsy, jak se díváme my sami na Turecko? Sice je v NATO, ale určitě nesdílí naše hodnoty. A když je nesdílí, bránilo by je? Šlo by do války proti Rusku, které je jeho nejbližší spojenec?

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=667033

2 0
možnosti

Myslím, že ze zmiňovaného článku bylo nejlepší:

sociolog Stanislav Biler hledá původ nepřiměřených reakcí na některé změny v nás samých. Občasnou hysterii přisuzuje malému povědomí Čechů o tom, jak Evropská unie vůbec funguje a k čemu slouží.

„Nejspíš to ani vědět nechtějí. Souvisí to s národním nezájmem o dění ve světě vůbec a s představou o vlastní chytrosti a důležitosti, která v kontrastu s naší velikostí a relativní zaostalostí působí absurdně,“

Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/serial-evropska-unie-myty-euromyty-smernice-ceske-vyrobky-ceska-identita-1tf-/domaci.aspx?c=A180605_105910_domaci_jkk

Jako jeden z hlavních argumentů proti Unii je „zachování národní suverenitu“, což je eufemismus pro umožnění Rusům, Číňanům spolu s oligarchy Klausovy a Zemanovy doby řídit si věci v Česku pěkně po svém, bez Unie.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=667033

2 0
možnosti

Nejsem zaměřen protievropsky, spíše naopak. Avšak nesouhlasím s vaším tvrzením, že EU nám nic nezakazuje. Jak mi dokážete vysvětlit zákaz obyčejných žárovek?

2 1
možnosti

Četl jste ten článek na který autor odkazuje? Zákaz žárovek byl aktivitou členských států.

2 2
možnosti

Proč selektivně vybíráte hlouposti, kvůli kterým bychom EU měli považovat za diktátorské uskupení?

Proč místo nesmyslů typu pomazánkové máslo nezmíníte např. hlasování ministrů vnitra EU ze září 2015 o povinném převzetí tisíců migrantů na naše území? Po Mnichovu 1938 a srpnu 1968 je to další z událostí, kdy o nás proti naší vůli rozhodují cizí politici (které nikdo z občanů ČR nikdy a nikde demokraticky nevolil).

A co žaloba EK z ledna 2018 proti ČR kvůli odmítání kvót, které demokraticky zvolená vláda ČR odmítla ?

Můžeme pokračovat ! Všiml jste si nepřetržitých útoků na svobodně zvolené představitele Polska a Maďarska? Všiml jste si cenzury, pronásledování názorových oponentů, ostrakizování? Všiml jste si, že je dnes potírána parlamentní demokracie a nahrazována demokracií s přívlastkem "liberální" (což lze vnímat jako ekvivalent "lidové demokracie" používané za komunistů) ?

A pak tu máme svobodné volby v Katalánsku. Všiml jste si, že EU (resp. EK) absolutně nevadilo, když policie brutálně napadla voliče jdoucí svobodně volit ?

A jestli EU směřuje k diktátorskému uskupení? Vzhledem k absenci demokratických mechanismů pravděpodobně ano.

9 2
možnosti

Tak od konce? Co kdyby se Jižní Morava chtěla odtrhnout od Česka a připojit třeba k Rakousku? Co vy na to?

Nebyly to tisíce a nebylo to automatické převzetí, ale zahájení bezpečnostní prověrky. Proč by se Česko nemělo podvolit většinovému hlasování když já se musím také podvolit hlasování v parlamentu? Kromě toho jsou kvóty pasé.

Jak probíhá cenzura? Svobodně zvolen byl i Adolf, takže to není měřítko. Pouze to co politik dělá. Maďarko a Polsko míří systém, kde bych chtěl žít (nebudu nálepkovat).

1 1
možnosti

P46e58t83r 87J24a30r37o90š

8. 7. 2018 18:12

To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze.

2 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik