Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Myslím, že jen piráti byli proti...nebo i SPD?

0 0
možnosti
Foto

Tak já ve zvýšení platů problém nevidím... jde o pár tisícovek, které si v podstatě vlastním zákonem x let odpírali (nebýt zmražení platů po x let, tak by tyto peníze brali již dávno)

Problém je naopak zvyšování mezd ve státním sektoru obecně... Jde totiž o hrozivé fixní náklady, které v okamžiku recese nepůjde snížit...

Stejné je to s populistickým zvyšováním důchodů... Víte, znám spousty důchodců a všichni vám řeknou, že v podstatě nic nepotřebujou - byty zařízené, k jídlu jim stačí málo, vzhledem k různým zdravotním potížím ani ta touha cestovat není...

A nakonec zjistíte, že pokud by měli víc peněz, tak je dají vnoučatům...

A co je nejhorší... v praxi jde o pár stovek na hlavu (důchodci to nijak nepomůže, ale rozpočet to vycucá)

0 15
možnosti
KV

To snad není možné. Takhle kecat. Rv

11 1
možnosti
KS

Možná byste se divil, ale většina z nich je schopná sehnat lukrativnější zaměstnání, než je poslanec.

1 5
možnosti
Foto

Zejména, když si jsou schopni během poslancování udělat ty správné styky a zákony ;-)

8 0
možnosti
JP

Jaké politiky jsme si zvolili, takoví tam jsou. Proč se nyní pohoršovat !!

4 1
možnosti
Foto

Jak prosté. Kvůli ničemu jinému do skvěle placené politiky tito papaláši nešli (a často se do ní přímo nacpali) - a na nějaké voliče z vysoka kašlou. Hanba jim. Všem.!!

16 1
možnosti
KS

90 tisíc není skvěle placená práce.

4 5
možnosti
VH

Poslanci si odhlasovali něco nového? Ale jděte. To by si mnozí nedovolili. Zvýšení jim přisuzuje dávno schválený zákon. Oni "jen" nestihnou projednat nižší nárůst. Proč taky, že?

Tomu se až tolik nedivím.

Spíše se divám těm neomalencům, kteří svojí nenapapanost deklarují s neuvěřitelným přesvědčením, že jsou v právu. Králem těchto smutných komiků je pan Benda. Ten se již takto projevil ve všech kauzách "přidat či nepřidat poslancům". Ovšem v každém volebním období vstávají noví bojovníci.

PS: Je zajímavé, že bojovník proti nárustu platů poslanců a nesmyslné výši náhrad, pan Kalousek, nebyl za své snahy publikem ani jednou pochválen.

8 0
možnosti
MK

Hlasování o svých vlastních platech vidím jako neospravedlnitelný střet zájmů. Vím, že tyto platy někdo nějak určit musí, avšak dnešní způsob odporuje dobrým mravům.

Považoval bych za správné, kdyby dnešní sněmovna mohla rozhodovat o platech až pro další volební období. Tento způsob je zaveden v Německu a funguje velmi dobře.

12 0
možnosti
VH

To přece musí fungovat obdobně: absolutní většina poslanců věří, že bude u koryta i přístí volební období.

3 0
možnosti
MB

Ruku na srdce, poslancové jsou snadným terčem. Jejich zájmu se ani nedivím - (budiž). Jde spíše o principy a symboly! Jak píšete samotný - % nárůsty Státních zaměstatnců + soukromé sféry? Gard se převrací - Ve státním, je pak vyšší průměr, jako u těch, kteří je živí! Vypařuje se Princip, že Poslancové jsou vlastně služebníky veřenosti! Ty Zákony, byrokracie ap. - To je startovací čára podmínek, aby fungovali ti další! Logicky se pak má jejich mzda odvíjet od úspěšnosti produkce těch skutečně tvořících! Obecně, populismus mega prostupuje, reinkarnace slůvka Zadarmo - Stát kolos, se mechanismem se proměňuje od služebníka ve zlého pána! Nesmysly Maláčové - Čím více úředníků, tím lépe pro Rozpočet. Trapně úsměvný kdysi pochod ČSSD - Konec levné poráce! Oni určují mzdu školníkovi, kuchařce, ap. :-)

5 0
možnosti
PK

Ještě to mohou zachránit Piráti a SPD:-)

2 0
možnosti
Foto

Ale šance je víceméně mizivá.. Navíc by to Piráti s SPD pouze zbrzdili. Ke zvýšení by došlo i tak, jen o něco později.

4 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik