Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Hrdina je nepochybně ten, kdo vleze do hořícího domu, aby zachránil člověka, totéž třeba do rozvodněné řeky. Tam asi není sporu.

Nicméně - může jím být i člověk, který svým činem apeluje na morálku národa, byť je ten čin hrozivý. Jistě se uhnízdil v mozku i těch, kteří se přikrčili. Ale věděli, že se něco podobného stalo, že prostě existuje někdo, kdo považoval mravní apel na národ za větší hodnotu, než jeho život. Nikdo už nenahlédne do jeho hlavy.

Pro Vás není, pro mnohé ano.

Vy jste tu dobu nezažil, takže máte vše jen zprostředkovaně. Popovídejte si někdy s pamětníky.

23 1
možnosti
ŠM

narodila jsem se v roce, kdy se Jan Palach upálil. Při cestách do Prahy se pokud možno zastavím v Resslovce a tiše si postojím u kostela, ve kterém dobojovali naši parašutisté, jim patří moje poděkování,obdiv i úcta. Jana Palacha mi je prostě tak nějak "líto".

4 1
možnosti
Foto

Jeho pohřeb se stal masovou demonstrací projevu nesouhlasu s dalším směřováním Československa do luna reálného socialismu. Skalní komunisté se dokonale kompromitovali svým tvrzením o studeném ohni.

8 0
možnosti
Foto

Ovšem to, co Palach požadoval a kvůli čemu se zapálil, se nestalo. (konec cenzury, odpor lidu, stávka..) O spolku a dalších živých pochodních Palach nemluvil pravdu, byl to jeho výmysl. Jistě, poté se upálili (nebo se pokusili upálit) další, ale to proto, že se v Palachovi inspirovali, jinak s ním neměli nic společného a do žádného spolku nepatřili a žádný spolek neexistoval. Jeho smrt byla ze zoufalství a naprosto zbytečná

4 5
možnosti
PB

Beznosko, ty jsi mi velkobolševicky smazal příspěvek? A to si sám o sobě myslíš, že můžeš skrze blog poučovat jiné? No to jsi dost nafouklej frajírek, chlapečku.

1 4
možnosti
Foto

Pokud budete psát sprosté příspěvky, tak je budu mazat;-) Pokud budete psát tímto stylem, věřte, že už toho tady moc nenapíšete;-);-D;-D

0 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Takhle se bavte doma s manželkou, ale ne se mnou;-)

0 0
možnosti
OK

O87t46a 23K15i40n29c

17. 1. 2019 0:43

Pane Beznosko, vzhledem k vašemu věku jste nezažil tu dobu, kdy došlo k okupaci Československa tzv. bratrskými armádami, což nebylo bez obětí na lidských životech. Na Jana Palacha se po padesáti letech po jeho smrti nezapomnělo a dlouho ještě nezapomene, ale po takových jako jste vy a vám podobní, kteří jeho jméno a jeho čin znevažují, neštěkne ani pes.

12 0
možnosti
Foto

Nikoho neznevažuji, jen píšu svůj pohled na věc. Pokud máte svůj názor, mějte ho, je to vaše věc;-)

3 3
možnosti
PK

Vazeny pane Beznoska, cenim si vas prispevek uz jako otec dvou synu. Mate pravdu v tom, ze obet kterou Palach narodu dal, si ten narod vubec nezaslouzi. Bylo mi tenkrat 25 let a chtel jsem zit. Na zacatku okupace to bylo jako Alenka v risi divu. Komunardi, nestranici, protivnici byli vsichni pohromade protoze nikdo nevedel co se dude dit. Potom prislo rozcarovani, karty byly rozdane a kazdy se staral zase jen o ten svuj zvanec. Proto si myslim, ze Palach dal zivot za iluzi a jenom doufam ze se ve svem hrobe neobraci. Slavit jej asi musime, protoze vetsina z nas jsou zbabelci, oportunisti a prezivaci. Ukazal jstem nam zrcadlo ... Doufam, ze kazdy, kdo vas bude komentovat, se nejdrive do toho sveho zrcadla podiva. Dekuji za vas prispevek.

3 2
možnosti

Jak můžete vědět, že svým činem situaci nezměnil? Co když by se bez toho rudé bestie chovali ještě hůře? Co kdyby na výročí srpna 21.8. 1969 zastřelili víc našich vlastenců než se stalo? To by mohl naznačit třeba soudruh Štrougal či jiný rudý zločinec, jestli je to nějak brzdilo,ti si ovšem užívají vysokých důchodů, a na Palacha i všechny ostatní kašlou,

12 0
možnosti
Foto

To jsou spekulace, co by, kdyby...;-D;-D

2 2
možnosti
Foto

určitě byl větší hrdina než Mašínové kteří byli dokonce vyznamenáni:-/

2 1
možnosti
MM

Dobrý den, paní Palková. Co se týká bratří Mašínů, také jsem dosud nepobral, za co byli vyznamenáni.

2 0
možnosti
BM

Čin Jana Palacha byl výjímečný tím, který u nás do té doby neměl obdoby. Pravděpodobně se inspiroval budhistickými mnichy v Jižním Vietnamu jejichž fotografie oblétly svět. Chtěl tak probudit národ z letargie a strachu. Nesmíme zapomínat, že mu bylo pouhých dvacet let! Věk, kdy máme ještě naivní představy o životě a hlavně o společnosti. Jak nedávno vyplynulo Palach nebyl žádný měkota ale naopak byl schopen vzít do ruky zbraň (tu měl u sebe v srpnu 68), avšak zřejmě věděl, že tento způsob nemá smysl. Ruku na srdce, dnes by jej mnozí zas považovali za "vraha". Tak obětoval sám sebe

14 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik