Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejvíc asi dnešní děti ovlivňuje pocit absolutní beztrestnosti. Velmi dobře jsou si vědomy toho, že jim žádný dospělý (dnes už v podstatě ani rodiče nesmí ublížit). Když jsme my za mlada vyváděli nějakou neplechu, seřval nás (nebo vylískal) první dospělý, který byl nablízku a když bychom si doma postěžovali, ještě by nám rodiče přidali. Dnes je člověk vůči těm smradům naprosto bezmocný. Když jim vynadáte, vrátí vám to i s úroky a tím v podstatě končíte, protože nic víc dělat nemůžete, pokud se nechcete dostat do problémů s úřady. A bohužel i dnešní rodiče jsou na to dnes hákliví a většinou reagují dost negativně až agresívně, když napomínáte jejich ratolesti. Takže nakonec rezignujete a necháte věcem volný průběh.

0 0
možnosti
Foto

Skvělé Jakube, je, že vy tohoto můžete ovlivnit výchovou vlastních děti a chováním vůči okolí. Prostě dáte dětem kromě práv a volnosti i povinnosti a Pravidla. Máte to ve svých rukách.

0 0
možnosti
JP

Nejvíce násilí mezi dětmi a mládeží zde bylo ve zlatých devadesátkách

0 0
možnosti
MK

Jednoznačně na zvýšenou agresivitu mají vliv bojové hry v mobilech a v počítačích. Pokud to není vyváženo aktivní výchovou rodičů směřující do morálních vod s minimálním stínováním některých zásad z desatera, bude hůř.

1 1
možnosti
Foto

Sókratés : „Naše mládež miluje přepych. Nemá správné chování. Neuznává autority a nemá úctu před stářím. Děti odmlouvají rodičům, srkají při jídle a tyranizují své učitele.“

1 0
možnosti
PK

Před 60 lety, kdy jsem chodil do školy, tak měli učitelé větší autoritu, učitel měl vždy pravdu. Éru Sokrata bohužel nepamatuji. Slova o svobodě a demokracii jsou krásná, ale ne tak úplně ve škole.

0 0
možnosti
Foto

Tak tak. A často to začne tím, že začnou nosit kapuci. ;-D

1 1
možnosti
VT

A často mívají agresoři i holou hlavu.

2 0
možnosti
MS

Naštěstí jsme stále ještě pozadu. Na školách v UK musí mít u vstupu detekční rámy jako na letišti, aby žáci nenosili zbraně. Pokud se v USA takový rozmazlený jedináček stane obětí šikany, tak mu někdy rupne v bedně a školu či jiný objekt vystřílí.

0 0
možnosti
Foto

Chtělo by to nějaká pravidla i pro rodiče, kolem sebe vidím ve škole vidím to, že proti tomu cio jsem sám v dětství zažil dneska s nimi rodiče netráví vůbec volný čas.Movité zajištění+kupa přísných pravidel to nezlepší.Zlepší se to, až děti nebudou brány jako přítěž.

1 0
možnosti
PK

Společnost ale zásadně nezměníte, vyvíjí se tak a musíte jakž takž zajistit její fungování. Fakt je, že tyto excesy jsou přece jen více v oblastech s více problematickým obyvatelstvem či jeho podílem - Přerov, Znojmo Bez tvrdšího postupu se do budoucna asi neobejdete ale není to spása, v tom souhlas. Dále si myslím, že i průměrní i malinko slabší by měli "cvičit" sebeobranu aby nebyli již od pohledu snadným předmětem zájmu "tlup". Minimálně to zvedne sebedůvěru.

0 0
možnosti
VN

Asi je jednodušší říct, náš Pepíček je osobnost, nemůžeme mu bránit ve svobodném rozvoji. Jenomže to je svým způsobem poškozování práv dítěte, protože dítě má přece právo vědět, co ještě může a co už ne, jaká jsou pravidla chování v "lidské smečce". A s tím ho musí seznamovat v první řadě rodiče.

2 0
možnosti
SL

Někdy mám pocit, že za těmito agresory stojí neschopní rodiče ...

Nemají na své děti čas a proto jim vše dovolí. To co nesměli oni, to jejich děti můžou. A navíc je hájí za každou cenu (i za cenu lží).

Dítě díky tomu nezná mantinely a výsledek se časem dostaví. Když se k tomu ještě přidá i ctižádost, tak je na problém zaděláno :-P.

6 0
možnosti
BG

Myslím si to samé. A ne někdy. Pořád.

1 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik