Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I89v74a69n 66V94e15s88e11l85ý

12. 9. 2019 12:55

Ještě jeden příspěvek - dnes je divná doba kdy jeden dva senioři se objeví v protisměru na dálnici a už se uvažuje o zákazu jízdy seniorů po dálnicích; v Berlíně vletí SUV na chodník a zabije čtyři lidi a ihned se ozvali místní politici, že by se SUV ve městě měla zakázat (pozn. SUV jako takové mi nic neříkají, já radši nižší posez). Asi mají málo vážnějších problémů k řešení. Ne, to jen autoři takových úvah o zákazu zneužijí neštěstí ke svému zviditelnění a mnozí lidé jim na to ochotně skáčou.

3 0
možnosti
Foto

,,Zákaz řízení pro seniory". Jistě dobré až vhodné, resp. až ,,horké" téma, tak proč ne i pro blog;-) Nakonec, i moje maličkost se jí ,,chopila" někdy v květnu t.r., pod názvem ,,Klobouci, čepičáři, přírodní skíni, ále aj inní, aneb via lamento furtonádo item polítiko"

(Zdroj: https://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?)i s tímto perexem: ,,Silniční provoz, ten teda hustej je. A dávno se v něm skoro nic nerýmuje. Podle kde koho je všude snad jen samej kretén. I za volantem. A všitcí, vč. politiků, vo tom melou. Pantem." V článku jsem zmínil i jeden pohled řidiče seniora, tedy svůj. A zde ještě závěr z mého článku: ,, ...nelze jen zjednodušeně paušalizovat. A to v celé ,,škále" od ,,cucáků" po ty, co je někteří, ,,pro změnu" označují zas za až ,,geronty". Von totiž ani věk (jakýkoli!) NENÍ ZÁRUKOU, ALE ANI ZÁSLUHOU kteréhokoli jedince.";-)

1 0
možnosti
MS

A jistě bude zákaz jezdit po českých silnicích platit i pro seniory jiných zemí vč. EU. To bude pecka!

4 0
možnosti
JS

Jak už tady bylo názorně řečeno, statistiky dopravních nehod hovoří úplně jinak. Nejhoršími řidiči, kteří způsobují netěžší dopravní nehody, jsou namachrovaní páskové, kteří si myslí, že jsou králi silnic. Nesnesou před sebou jiný vůz, předjíždějí padesát metrů před semaforem, kličkují po silnicích jako myši, na dálnici předjíždějí zprava, řídí stylem brzda plyn, kapka alkoholu je nerozhází, omezení rychlosti považují za zbytečné zdržování a na rovince si hrají s mobilem.

Rádiovky, kraby, čepičáře a skleničky od jogurtu na silnici také potkávám, ale když je člověk respektuje a v klidu počká, až udělají svůj manévr, není důvod se rozčilovat. Nerváků jsou plné hřbitovy.

7 0
možnosti
JK

J55a18n 38K82a19r61a82s82e95k

12. 9. 2019 11:05

i pres ten dnes tak popularni feminismus si dovolim upozornit na jeden problem - zeny za volantem.

Vsichni jste to uz jiste zazili, ke krizovatce se priblizuje nekolik aut a kdyz v nekterem sedi zena, tak ta pocka, ukaze vsem at radeji jedou a pak se teprve odvazi do krizovatky vjet. Pekne az kdyz je volno.

I ta opatrna jizda, ktera provokuje ostatni k riskantnimu predjizdeni je vetsinou dilem zen za volantem. Opatrmnost nade vse.

Jednim z nejvetsich problemu pro zeny je prednost zprava. Jim je uplne jedno, jestli je nekdo zprava nebo zleva, zena nejak intuitivne ocekava, ze za volantem ostatnich aut sedi muzi a snazi se jim podridit - to dela intuitivne a asi i z genetickych duvodu, zrovna tak jako doma, kdy nejakou krickou situaci resi tim, ze se podridi a uvari svickovou ci jinak muze oprasuje.

Zeny podle mne musi dostat nejaka specialni skoleni, kde se nauci jezdit se _sebevedomim_ , ze v mistech kde je povoleno 70 se skutecne smi jet i 75 podle tachometru a kdyz je zelena, tak se to proste riskne a vjede se do krizovatky.

0 0
možnosti
Foto

I66v39a58n 46V70e73s19e92l26ý

12. 9. 2019 12:13

Nesouhlasím! V rodině jsem měl příklad výborné řidičky ve své matce a podobně se mi podařilo ovlivnit i jednu z neteří. Tady prostě nejde o pohlaví řidiče, ale jak se k řízení staví. Pro koho je to stres ten nikdy nebude dobře řídit.

Jo, a připomínka dvou žen za volantem na jejichž umění za volantem muži nestačili: paní Eliška Junková a Michelle Moutonová.

4 0
možnosti
JP

J53i74r46i 90P25i72l26n82y

12. 9. 2019 10:50

Přeji Vám, pokud se dožijete patřičného věky, abyste o ten řidičák přišel, aniž by někoho zajímalo jak jezdíte. Na silnici je podle mých zkušeností nebezpečnější agresivní a bezohledná jízda, většinou mladších borců v nadupaných autech.

7 0
možnosti
JC

Co takhle nálepka jako u Začátečníků a Dítě na palubě a pak opatrnost.

1 0
možnosti
Foto

Nálepka s obrázkem klobouku? Písmeno asi raději ne, protože písmeno Z je sice možné označení začátečníka, ovšem písmeno K(jako klobouk) by mohlo ,,evokovat" i leccos jiného, a to i bez ohledu na věk;-)

1 0
možnosti

Já bych seniorům zakázal nejen řídit, ale i nakupovat v supermarketech. Motají se tam s vozíkem, všude překážejí. A k lékařům bych jim taky zakázal chodit, v čekárnách je kvůli nim taky pořád plno. A hlavně bych jim zakázal diskutovat na blog.idnes. Bloger napíše v dobré víře osvícený článek a hned se na něj sesypou jako vosy.;-D

11 0
možnosti
VF

A ještě jim přidávají k důchodu !

2 0
možnosti
Foto

Policie ČR dopravní inespektorát "Nejčastěji bourali řidiči ve věku 30-39 let a to v 4 242 případech, což je 24,3% ze všech dopravních nehod. Dále pak se řidiči ve věku 40-49 let podíleli na 2 555 dopravních nehodách, což činí 14,6% ze všech dopravních nehod. Na třetím místě jsou řidiči ve věku 25-29 let, a to v 1 887 případech celkově s 10,8%. Nejmladší řidiči ve věku do 24 let se účastnili na nehodovosti v 1789 případech (10,3%). U řidičů starších 60 let je to 1 232 (7%) zaviněných dopravních nehod. Tak co ????

9 0
možnosti
VF

Za pár let možná zmoudříte a pokud budete mít to štěstí, budete se za tento článek stydět.

Není třeba poušálně diskriminovat "seniory". Staří, když budou lékaři poctivě dělat svou práci.

S přibývajícím věkem se prodlužuje reakční doba, slábne zrak, snižuje se pohyblivost... Na druhé straně s každým dalším odježděným rokem se zvyšuje praxe a zkušenosti. A ještě v něčem mají "senioři" navrch - sílí jejich pud sebezáchovy a nemají potřebu riskovat jen proto, aby prožili dobrodružství..

11 0
možnosti
Foto

Myslím, že to, co píšete, je pravda jen do určitého věku. Osmdesátiletému a staršímu řidiči už jeho nabyté zkušenosti moc platné nejsou, protože je buď nestačí uplatnit, pokud si je vůbec pamatuje.

0 1
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik