Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud je to parodie, dávám plus.

2 0
možnosti
PT

P29e26t17r 94T25o70m82e27k

12. 9. 2019 7:36

Co si to dovoluješ? Nejsi náhodou hodně drzé individuum, které chce rozhodovat o věcech o kterých nic neví.Styď se. Jsem senior, jezdím po dálnici a poslední nehodu jsem měl v době kdy mně bylo jako tobě. Styď se.

8 0
možnosti
DN

V jste zrovna asi naprosto zdráv a způsobilý řídit. Pravdou ovšem je, že nehod způsobených seniory přibývá. Nejde o nic jiného, nežli zpřísnit zdravotní prohlídky. Můj otec si v určitém věku dokázal přiznat, že na řízení dlouhých cest už nemá a vyhýbá se jim. Často tato sebereflexe u seniorů chybí.

0 5
možnosti
Foto

Zítra se probudím, zjistím že od půlnoci jsem už senior a půjdu vrátit řidičák? Někde jsou za seniory považováni lidé 50+, někde 55+, pro nárok na důchod 65 let a i to se bude posunovat. Ten zákaz mně pošle kdo?

3 0
možnosti
Foto

Dříve, než budeme seniory honit k doktorovi a jinak je omezovat bych se podíval na statistiky nehod v zahraničí a kolik jich tam způsobí senioři. Jsem přesvědčen o tom, že podstatně míň než u nás. A pak bych hlavně hledal příčiny i jinde než jen u těch seniorů.

Co tím chci říci? U nás jezdit je skoro stres. Jezdit v Německu je pohoda. Ono to bude spíše o tomto. Prostě většinoví řidiči u nás nejsou schopni pochopit, že ti starší na to tolik nemají. Ale měli by, kdyby se u nás jezdilo ohleduplněji. Je to podobné, jako byste člověku o berlích odmítli uvolnit v tramvaji místo.

14 0
možnosti
Foto

J44a81n 68Š73i34k

12. 9. 2019 7:15

S tím taky souhlasím. Více tolerance a pochopení, ostatně nejen k seniorům...

4 0
možnosti
Foto

J58a16n 69Š82i80k

12. 9. 2019 7:07

Váš článek nemá pane Beznosko oporu, protože neuvádíte žádné statistické údaje. Vycházíte jenom ze svých pocitů a emocí. Pokud vyjdu ze svých, tak z části lze s některými věcmi souhlasit. Myslím však, že ubývá seniorů, kteří dříve vyjeli autem jen na dušičky, auta využívají víc. Viníka nehod nevidím v nich, ale v lékařích, kteří dávají razítka těm, co by už řídit neměli a tam by se měla upřít pozornost stran státu. Řešení nevidím v zákazech, ale v intenzivnějším a pravidelném přezkušování. To bych však zavedl i u mladších nezkušených řidičů. Hezký den

3 0
možnosti
PK

Zdá se to rozumná argumentace....R^

1 0
možnosti
JJ

J60i72ř50í 51J67o47h41n

12. 9. 2019 6:48

Omezení by mělo být nejen pro seniory, ale i pro juniory za volantem. Prvních několik let by měli mít auto označeno a jezdit omezenou rychlostí. Většina mladých si myslí, že když zvládli ovládat vozidlo, že jsou dobrými řidiči. Ale předvídat nebezpečí a neohrožovat druhé je něco jiného. To se někteří naučí po najetí několika desítek tisíc km, někteří nikdy.

Za desetiletí, která řídím jsem si všiml, že nejvíce nehod způsobí mladí řidiči BMW a AUDI. Na silnicích se chovají nejhůře.

5 0
možnosti
PK

To je bohužel jeden z atributů bohatší vrstvy dnešní mladé generace realita rychlý vůz a velké ego = jistý karambol..

3 0
možnosti
Foto

Měl byste svá tvrzení doložit statistickými údaji.

2 0
možnosti
DR

Pokud chceme snížit počet nehod, tak je potřeba se zaměřit především na ty mladé frajírky za volantem a nikoli si honit politické body na důchodcích.

2 0
možnosti
Foto

No, pokud vím, nejvíc nehod mají na svědomí mladí lidé, zejména mladí muži z měst. Jsou nezkušení a to v kombinaci s jistou nevyzrálostí a občasným exhibicionismem a podceněním situace přináší dopravní nehody s různými, často opravdu tragickými, důsledky. Zrovna nedávno náš mladej lehounce trefil odbočování auto. Nic se nestalo, prostě podcenil situaci, i když zrovna on je na silnici poměrně pokorný.

Blízko našeho domu ale jezdím kolem dvou pomníčků u silnic. Jeden z nich je na dálnici. Symbolizují smrt čtyř mladých mužů - ještě téměř kluků.

Určitě jste zaznamenal tragické nehody opilých mladíků, skupinek jedoucích z mejdanů, rychle jedoucích mladíků v silných autech a podobné tragédie. Nejsou nijak vzácné, mládí prostě mají tendenci riskovat.

A na druhou stranu... Slyšel jste někdy o tragické nehodě, kdy by se zabili 4 senioři řítící se nepřiměřenou rychlosti v autě z nemocnice?

No jo, neměli by ti mladí ty řidičáky dostávat, neměli.

Nebo vůbec nejlepší by bylo zrušit auta vůbec.

(pěkná blbost, co? stejně jako váš článek.)

4 0
možnosti
Foto

Blbost je ty mnohdy nemohoucí stařečky obhajovat. Kdyby vám usmrtili někoho blízkého, změnila byste názor. (což vám samozřejmě nepřeji! )

1 6
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik