Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Venezuela Maláčová má bohužel jen jeden recept, jak řešit problém nepřizpůsobivých občanů a tedy i vyloučených lokalit: peníze, peníze, peníze. Těm přizpůsobivým a pracovitým je sebrat a těm nepřizpůsobivým, neschopným a líným je přidat. Výsledkem je stále víc nepřízpůsobivých líných a neschopných (a tudíž i přibývání a rozšiřování vyloučených lokalit), protože ti nemají napráci nic jiného, než dělat čurbes a množit se, zatímco pracující přizpůsobiví jim na to vydělávají a pořízení vlastních potomků odkládají a omezují.

1 0
možnosti
Foto

J44i24r60i 71C83i68z

20. 9. 2019 12:16

Vazeny autore blogu, je velmi dobre, ze i mezi mladsimi lidmi se najde nekdo, koho tento velky problem ceske spolecnosti zajima a poukaze na nej. Pani ministryne je opravdu asi prvni clovek z vlady, ktery si dovolil prenocovat v ghettu. Reseni a pomoc lidem obyvajicimi tyto "slums" lze trpelive hledat jinde v Evrope. Zatim u nas a ve vychodnich statech se stale opakuje stejna pisnicka, zvysime socialni davky a pak v TV zacneme se vychvalovat, jak jsme pokrocili v reseni (jen pripomenu predchozi ministry z "demobloku") a v prubehu doby se ukaze skutecny vysledek: Penize konci na uctech ruznych sibru a obchodniku s chudobou. Pani ministryne dela svou praci velmi dobre a snad najde smysluplne skutecne reseni, jenze to je beh na dlouhou trat. Napr. v Nemecku jdou cestou socialniho bydleni, kdy rozmisti slabsi rodiny do ruznych mest a zaroven pracovnici statu predlozi temto rodinam jasny program, jak se zaclenit do spolecnosti. Hlavnim cilem je zamezit vzniku ghetta stejneho etnika, aby proste zili s ostatnimi lidmi a necitili se vylouceni ze spolecnosti. Soucasti socialni prace je najit zamestnani pro tyto lidi a jejich deti musi chodit do beznych skol, aby se pozdeji mohly zaradit do dalsiho vzdelani. Tak v zasade postupuji pri zaclenovani imigrantu a celkem jim to funguje. Taky ted, po svem navratu z vyspele zapadni civilizace, ziji v prihranicnim mestecku, kde je silne romske etnikum v domech po etnickych cistkach v r.45. Mensi problemy jsou, ale ne zase takoveho rozsahu, jako treba v sev. Cechach. Hodne mistnich Romu naslo nejakou praci a pres tyden je vstsinou nikde nevidite, jen o vikendech sedavaji v parku. Jsem presvedceny, ze cesta k reseni zacleneni nejake mensiny do spolecnosti existuje i v CR. Na druhe strane kdyz vidim IQ nekterych poslancu v parlamentu pri jejich obcasnych projevech.. No, je to asi opravdu beh na velmi dlouhou trat.

1 0
možnosti

V té části, která se nazývá Nové Předlice už ale žádní starousedlíci nežijí, sám jsem se zde narodil, ale celá naše rodina se odstěhovala už začátkem osmdesátých let, kdy se tam houfně začali stahovat cikáni (tenkrát ještě byla situace taková, že oni dostali byt na novém sídlišti Severní Terasa a měnili si ho s lidmi za bydlení právě v Předlicích). V části Staré Předlice byste asi nějaké starousedlíky našel a vilová čtvrť Kolonka (na úpatí Střížovického vrchu), tam se žije relativně poklidně (až na blízkou dálnici), také je to od Předlic odděleno vozovnou DP a řekněme průmyslovou zónou.

Problém té čtvrti (Nové Předlice) je také v tom, že jsou v těsné blízkosti nákupních center (Globus, Baumax, Sconto a dalších), a dějí se tam věci, které byly mnohokrát popsány - nabízení jistých služeb (nezletilé děti) perverzním Němcům, v době řádění epidemie žloutenky ohmatávání (aniž by si něco koupili) nebaleného pečiva holýma rukama, takže v těch místech musela při nákupech asistovat ochranka apod.

V době povodní (léto roku 2002) byli navíc místní cikáni (čtvrť Předlice byla ohrožena, ale nakonec tam voda nevystoupala) ubytování ve vysokoškolských kolejích sousední čtvrti Klíše, jak to tam potom v říjnu (době nástupu studentů) vypadlo nechtějte vědět, navíc s nimi byli jen problémy (odmítali jídlo zdarma, protože nechtěli šunkové bagety ale kuřecí). Kousek od kolejí je také jediná krytá plavecká hala (v celém 100 tisícovém městě!), běžná praxe je, že tam 13letí cikáni jezdí taxíkem, přestože to mají z Předlic MHD pět minut (nebo čtvrt hodinky pěšky), uvnitř areálu se potom chovají podobně, např. do bazénu chodí nemytí, před vstupem do sauny si dají cigárko, takže je tam nedýchatelno a nikdo s nimi nic neudělá, všechny pravidla slušného chování jsou v jejich případě brány jako diskriminace. Jsem rád, že už tam (Ústí) dva roky nebydlím.

11 0
možnosti
Foto

S těmito obyvateli máme nedobré zkušenosti i na Kladně. Sice zde není přímo kolonie, ale jsou tu ubytovny, kde jich je spousta pohromadě a je to utrpení. Bohužel, město, kraj ani stát nemají účinné řešení:-/

1 0
možnosti
LH

A v tom je ten problém ti lidé co nám vládnou v parlamentu senátu, vládě opravdu ani netuší jak se dole opravdu žije....

6 0
možnosti

Vzpomínám si na "ochránce lidských práv" Kocába, také měl strávit nějaký čas v mosteckém ghettu Chánov, vše už bylo připraveno (na příjezd papaláše), který se však nakonec nepochlapil, a dál situaci "řešil" z teplíčka v PrágluRv

9 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik