Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nám zrovna před týdnem uhynula na akutní leukémii kočka (byla s námi 15 let, tj. v přepočtu na náš lidský věk asi 76 roků), tedy stejná diagnóza, ale naší rodiny s toto pochopitelně dotklo více, vždy tedy záleží na úhlu pohledu. Snad jen, že lidé ani zvířata s touto nemocí (pokud nejsou pod sedativy) neumírají v poklidu, bohužel.

0 0
možnosti
Foto

Karel Gott skonal v osmdesáti let. Dokázal žít o pět let déle, než je u nás průměrná délka života u mužů. Už to je důvod, proč nesmutnit. Myslím, že by Gottovi slušel pohřeb, který si spojuji s New Orleans. Jazzová kapela a za katafalkem tancující průvod.

3 0
možnosti

Jednou jsem takový pohřeb viděla na živo, průvod, černošská hudba, všichni v bílém... byl to zážitek nepůsobilo to vůbec smutně.

1 0
možnosti

Se státním pohřbem problém nemám. Kdo bude chtít, může se zúčastnit, nebo se na to dívat v TV. Horší je to s tím státním smutkem. Záleží, v jakém rozsahu by měl být vyhlášen. Pokud by kvůli tomu měly být rušeny dlouho plánované akce, byla by to asi komplikace, kterou by si Gott ani jeho rodina určitě nepřáli.

0 0
možnosti

P54e92t27r 61S64k70á55l13a

3. 10. 2019 11:21

Samozřejmě. Navíc by to zbytečně vyvolalo negativní reakce. A ohledně toho státního pohřbu by bylo nutné upřesnit, co se pod tím myslí. Vojenské pocty by byly nesmyslné.

1 0
možnosti
Foto

Karel Gott dosáhl v regionu výjimečné popularity a má davy více či méně nadšených příznivců a fanoušků. Vždy se snažil žít a konat tak, aby nikoho nepopudil a nikoho nerozladil. Nepochybně si zaslouží úctu a obdiv nad rozsahem jeho popularity.

Ale státní pohřeb a státní smutek?

To je zcela mimo pravidla a zvyklosti a výrazně to zavání populismem. Navíc se domnívám, že vlnu hysterie a mnohdy i kritiky zesnulého vyvolal Babiš a \zeman právě tímto návrhem.

5 1
možnosti

Na to, že nebudete truchlit, jsou dva blogy celkem jasnou známkou toho, že Vám nedá spát. ;-D Koukněte se raději pod postel, jestli tam nenajdete Gotta.

Když Vás to nezajímá, tak Vás to nezajímá. Není nutné o tom psát. Ale předpokládám, že ještě dva články o Gottovi napíšete.

1 0
možnosti
Foto

R^

Včera mi přišly dvě zprávy do messengeru, abych zapálila svíčku a dala ji za okno.

Skoro si připadám jak vyvrhel společnosti, že dostatečně netruchlím.

Pán Gott prožil nádherný, naplněný život, nechal tady spoustu hezkých písní. Ale pro mě je to cizí člověk. Ani rodina, ani kamarád. Tak proč předstírat, že je mi do pláče, když to není pravda?

6 0
možnosti

Karma, naprostý souhlas R^

2 0
možnosti

Média mají žně, takové nosné téma, mohou se ukázat! Fuj.:-(Rv

0 0
možnosti
Foto

Za Havla taky všichni netruchlili a měl státní pohřeb. Mě to je jedno, ať si udělají státní pohřeb, podle mě je to kulturní akce.

0 4
možnosti
Foto

Havel byl prezident a státník, tak měl státní pohřeb. Je na tom něco divného?

6 1
možnosti

Jsou důležitější věci než smrt Karla Gotta.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS