Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Problém je v tom, že odmítáme minulost jako něco špatného, co nás jen tíží. Slýchám to dnes a denně kolem sebe - co bylo už mě nezajímá. Přitom si vzpomínám, když jsem jezdil ještě na starý mostecky okruh, jak vypadaly nové paneláky na Chánově. A pak to zděšení, když jsem kolem nich jel po několika letech a regulérně jsem viděl skrz ně jako přes dětskou stavebnici. Komu byly tyto byty přiděleny asi není třeba příliš zdůrazňovat... Nicméně jak vidno, stále si myslíme, že jednoho dne udeří nějaký svatý blesk či co a všechno se změní.

4 0
možnosti
BH

A při tom je to tak jednoduché. Prostě pomáhat lidem kteří o to stojí a VÁŽÍ SI TOHO. Případné přidělení dávat s podmínkou dodržování domovního řádu a slušného chování včetně dětí. Jinak šup od kud jsi přišel.

Dosavadní model kdy se neustále ustupuje těm co dělají největší čurbes a vyrvál je cesta do pekel.[>-]Rv

12 0
možnosti
MB

Popisovaný jev má jednu výhodu má ! Žijeme v době, kdy ceny nemovitostí raketově rotou ! Tam, kde se problémoví objeví - Raketově zase klesají ! Opět, u vlastníků poctivců - vlastní byty, RD - Se tomu říká zmařená investice !:-)

1 0
možnosti
MB

Když se člověk nad vším zamyslí - dojde k neuvěřitelnému poznání. Občan poctivec - Se stává směšnou bytostí a je neustále trestán ! Práce je dost - Pak si koupí byt vlastní, nebo jde do pronájmu. Pokud si poctivec byt koupí - Odvede Státu výpalné 4% z ceny. Podobně s důchody, kdy ženám se má přidat proto, že ženami jsou, (nejnovější nápady - nic proti nim). Opouští se systém - Co jsi celoživotně vložil, poměrnou částí si následně vybereš. Regulované blaho je přednější ! Vláda logicky už nemá kde brát, tedy vymýšlí další břemena, jak poctivce zatížit. K tomu i experimenty s byty popisovaným. Je to tragikomické, je vlastně sdělováno - Činorodý člověče - Nic nekonej ! Nestarej se o sebe, nešetři - nebuď odpovědný ! Zahrneme tě blahem našim. Pokud tupě budeš konat sám, pocítíš to ! My jsme tě varovali ! ... :-)

4 0
možnosti
Foto

U nás na Kladně se zase radní snaží všemocně bojovat proti ubytovnám. Takže teď třeba páni radní schválili stavební uzávěru na všechny ubytovací zařízení, To znamená, že na Kladně se už nepostaví jediný hotel či penzion. To není zrovna chytré řešení.

1 0
možnosti
VH

To ubytovací zařízení - takže ta zařízení a tudíž všechna zařízení.

0 0
možnosti
TT

K tomu musím přidat postřehy ze života. 1995 - 2000 jsem měl městský byt o pár bloků dál, v samém srdci Bronxu, abych to tak řekl (do obchůdku v sousedním domě na obr. 4 v článku, kde byly tenkrát potraviny, jsem se taky občas stavil). Ve velkým pavlačáku, bytů cca 70, obsazenost rómy taky cca 70. Procent. Klídek, pohoda, co jsem v průběhu let viděl, uklizené byty, odpadky končily v kontyšách, prádlo se dalo pověsit na pavlači atd. To není tak, že kde rómové, tam vybydlený dům. U dárečků, kteří byli zaobstaráni v tom nevyslovitelném projektu Rapid Housing, se jedná o ty z nich, kteří si to svoje - skromné, leč přijatelné - nedokázali uhlídat a udržet. Neplacení nájmů aneb zneužitý příspěvek na bydlení, vybydlování, konflikty, věčné pobyty v sanatóriu... Až s takovou historií skončí róm v nějaké příšerné ubytovně nebo azylovým domě.

Takže tihle aktivisté chtějí, abysme strašně pomáhali lidem, kteří ji nepřijmou, aby zlepšili svoji situaci. Pro takové jsou vhodné holobyty nebo stavební buňky dle Čunka.

9 0
možnosti
MK

Už jsem to psala jinde. U nás magistrát nechal zatím zrekonstruovat 10 městských vybydlenych bytu. Stalo to dost peněz. Kdo je vybydlel, víme. Před cca 6 týdny magistrát podepsal Memorandum s Agenturou pro sociální začleňování. Agentura bude dohlížet na přidělování těchto bytů. Další byty se budou rekonstruovat.

3 0
možnosti
Foto

Když už pomáhat, tak ale tak, aby to dávalo smysl oběma stranám.

1 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik